NIJE VIC, OZBILJAN JE VULIN OPET 'BRILJIRA' Iskoristio i korona virus za napad na Hrvatsku

11.04.2020. 18:03:00

Srbijanskom ministru obrane Aleksandru Vulinu zasmetali su medijski napisi koji su usporedili način na koji se Hrvatska i Srbija bore protiv pandemije korona virusa. Stoga je poručio da će i jedni i drugi izliječiti koronu, ali da "mnogi u Hrvatskoj nikada neće izliječiti komplekse i mržnju prema Srbiji i Srbima".

"Na dan osnivanja Nezavisne države Hrvatske mediji koji govore ono što Vlada Hrvatske ne smije glasno reći napali su Srbiju i Aleksandra Vučića. Napali su srpske liječnike, ministre, vladu, vojsku. Očekivano kao i negiranje zločina nad Srbima u zločinačkoj akciji 'Oluja' ili umanjivanje jasenovačkog genocida i pohvale ustašama", rekao je u petak srbijanski ministar obrane Vulin u trenutku kad je njegova zemlja u izvanrednom stanju s proglašenim policijskim satom do ponedjeljka ujutro te se suočava s iznimno teškom zdravstvenom situacijom.

Istaknuo je da se "Srbija protiv Covid-19 virusa bori brzo, uporno i organizirano. Organiziranije od mnogih bogatijih zemalja i to pokazuju brojevi zaraženih i preminulih. To pokazuju i paketi pomoći gospodarstvu i građanima. To pokazuje i besprijekorno funkcioniranje svih službi države Srbije od zdravstva do vojske. Ako vladini mediji u Hrvatskoj nisu mogli naći neki bolji razlog da hvale Plenkovića, a napadaju Vučića od epidemije korona virusa mogli su i preskočiti i ovaj", prenosi Vulinove riječi službena internetska stranica tamošnjeg ministarstva obrane.

"U Srbiji nitko nije ni pomislio napadati Hrvatsku, kritizirati njezine mere ili se uspoređivati s Hrvatima o brojevima zaraženih u odnosu na broj stanovnika, broju testiranih ili broju inficiranih bolnica, staračkih domova. Hrvatska Srbiju jednostavno ne zanima, i sve što radite, a nije na štetu Srba, radite sebi i za sebe i puno sreće u tome. Izliječit ćemo i mi i Hrvati koronu, ali mnogi u Hrvatskoj nikada neće izliječiti komplekse koje osjećaju prema Srbiji i mržnju prema Srbima. Želim Hrvatskoj da se izbori s virusom i da ima što manje oboljelih i mrtvih, a želim im i da nauče da neće izbjeći ni jednu smrt i nesreću time što napadaju Srbiju, ostanite kod kuće, budite sigurni", poručio je ministar Vulin.

Izvor: Direktno.hr

Izvorni autor: iz/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.