Njemačka policija predvodi europsku akciju protiv neonacista

18.07.2013. 06:33:54

 
18.7.2013
Policija je u srijedu napala lokacije u Njemačkoj, Švicarskoj i Nizozemskoj upotrazi za dokazima o planiranjim terorističkim napadima krajnjih desničara koji se zovu "Odred vukodlaka", objavile su njemačke vlasti.List Der Spiegel objavio je na svojoj internetskoj stranici kako tu skupinu sumnjiče da je planirala bombaške napade te da se ugleda na komandose 'Vukodlake' koje su nacisti pretkraj Drugoga svjetskog rata htjeli slati iza neprijateljskih linija. Ured njemačkog državog odvjetnika objavio je kako je glavni cilj te skupine potkopavanje njemačkoga političkog sustava i dodao: "Sumnja se da su u tu svrhu kanili izvoditi i teroristčke napade". Njemačke su vlasti pod snažnim pritiskom da odlučnije reagiraju na prijetnje krajnje desnice otkako je 2011. slučajno otkrivena neonacistička ćelija, Nacionalsocijalističko podzemlje (NSU) koju sumnjiče da je od 2000. do 2007. ubila osmero Turaka, jednog Grka i jednu njemačku policajku. Posljednjem preživjelom članu te skupine upravo se sudi, a taj je slučaj pokrenuo optužbe da su unatoč njemačkoj nacističkoj prošlosti policija i domaći obavještajci slijepi na nasilnu krajnu desnicu. Izvornu vijest možete pogledati ovdje  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.