Nova iskapanja na području Ovčare

25.04.2019. 17:34:52

Na probnim iskapanjima kojima je cilj pronaći preostale nestale civile angažirana je Hrvatska vojska, policija i DORH. Na području Ovčare, nedaleko od mjesta masovne grobnice, provode se probna iskapanja kojima je cilj pronaći preostale nestale civile i ranjenike odvezene iz vukovarske bolnice nakon sloma obrane. Probna iskapanja potvrđena su nam i iz Ureda za nestale u Vukovaru odakle su nam prenijeli kako je angažirana Hrvatska vojska, policija kao i DORH. Kako kažu za sada nemaju nikakvih rezultata, ali će se više znati za nekoliko dana. - Mi izlazimo na teren i provjeravamo svaku informaciju do koje dođemo. Ako nešto pronađemo građani će to odmah znati, rečeno nam je iz Ureda. Inače, iz vukovarske bolnice i vojarne je na Ovčaru poslije 18. studenoga 1991. godine odvezeno 264 branitelja i civila. Ekshumirano je 200 tijela dok se za 64 tijela i danas, gotovo 28 godina kasnije, i dalje traga. Do sada je na Ovčari vršeno nekoliko probnih iskapanja koja nisu dala rezultata.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.