NOVA PORUKA BRANITELJA PROSVJEDNIKA IZ SAVSKE 66...

20.10.2015. 11:15:28

Ispred šatora branitelja prosvjednika u Savskoj 66, podignut je novi transparent s porukom: "Hrvatski branitelji i narod na ulici, agresori i dezerteri u foteljama". Danas, 19. listopada se navršava i godinu dana braniteljskog prosvjeda i postavljanja šatora ispred Ministarstva branitelja u Savskoj 66, a njihov neformalni vođa Đuro Glogoški, iako na tu temu ovih dana nije bio riječit, ipak je kratko poručio kako šator do daljnjeg ostaje. “Šator u Savskoj do daljnjeg ostaje, a sve što na tu temu imamo reći, reći ćemo u utorak na konferenciji za novinare”, kazao je Glogoški Hini. Prosvjed je počeo 20. listopada prošle godine kada se stotinjak ogorčenih branitelja revoltiranih zbog  omalovažavanja i podcjenjivanja braniteljske populacije, okupilo ispred Ministarstva branitelja u Savskoj 66.
Kap koja je prelila čašu da se odluče na taj potez svakako je bila provokativna izjava pomoćnika ministra branitelja Bojana Glavaševića koji je na okruglom stolu Documente u Vukovaru izjavio kako bi “trebalo istražiti zašto velika većina hrvatskih branitelja i civila koji su prošli Domovinski rat boluje od niza malignih oboljenja i PTSP-a, a riječ je o populaciji koja je pobijedila u ratu i ostvarila brojna zakonska prava, dok populacija koja je bila na strani tzv. Krajine i izgubila rat, nema prava, ali ni PTSP”. Što su branitelji OPRAVDANO protumačili kao izjednačavanje žrtve i agresora. Svakako ponovo pogledajte VIDEO.
KAKO TO??Branitelji su još na kratko- "aktualnog ministra Predraga Matića" prozivali i zbog otpuštanja hrvatskih branitelja te nebrige prema najtežim ratnim vojnim invalidima koji mjesecima čekaju na liječenje i operacije.Zbog svega toga zatražili su smjene u vrhu resornog ministarstva – ministra Predraga Matića, njegove zamjenice Vesne Nađ te pomoćnika Bojana Glavaševića.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.