Nove ekskluzivne snimke Bujančeve svadbe s bakljama, Thompsonom, Esih

04.09.2017. 16:13:31

SLAVLJE U VUKOVARU Novinar je odgovorio kritičarima kojima je zasmetala zastava s prvim bijelim poljem. 'Podijelio sam 200 povijesnih zastava, pod kakvom je prisegnuo i Tuđman', poručio je Poznati novinar i voditelj Velimir Bujanec u petak se u Vukovaru oženio Vukovarkom Karolinom Šegom, a svadbena proslava, pod budnim okom kuma Josipa Klemma, održana je u najistočnijem hrvatskom gradu Iloku, u dvorcu Principovac. Portal Direktno je jedini medij koji je imao odobrenje za snimanje svadbe te smo ekskluzivno u subotu objavili snimke slavlja, a danas objavljujemo i nove dosad neobjavljene detalje. Da je svadba uistinu bila posebna, pokazuju i brojni uzvanici koji su prisustvovali svadbi. Pogledajte kako su svatovi nazdravili mladencima, a među njima se nalazio Marko Perković Thompson, Mate Bulić, bračni par Esih, generali Stanko Sopta i Zlatan Mijo Jelić.
Unatoč veličanstvenoj proslavi, neki su zamjerili Bujancu što je na svadbi imao zastavu na kojoj se nalazi hrvatski grb s prvim bijelim poljem. Ekskluzivno za Direktno Bujanec je objasnio zašto je izabrao upravo tu, kako je naziva, "svetu zastavu". "Dok moju suprugu svi živi ispituju čiju je vjenčanicu nosila (Sposinu, op.a.), mene maltretiraju s pitanjima o zastavi. Mislim da je naše vjenčanje, naša privatna stvar. Ali kad već pitate za zastave, onda ću vam i odgovoriti budući da sam o toj temi već govorio u 'Bujici'. Vjenčanje sam radio prventveno radi moje supruge, moje malenkosti i mojih prijatelja i glupo mi je uopće o tom javno govoriti. Što smo moja Nina i ja izabrali za svadbeni dekor tiče se samo nas. Kako je ona birala cvijeće i rasvjet za salu, a za koju svi kažu da je baš bila lijepo uređena, tako sam ja birao zastave. Svadbenu povorku od dvjesto automobila kroz Vukovar su predvodile tri zastave: službena zastava Republike Hrvatske, stijeg Grada Vukovara i naš povijesni barjak. Gostima smo podijelili dvije stotine zastava na kojima je zlatnim koncima bilo izvezeno 'Karolina i Velimir, 1. 9. 2017.'.'", pojasnio je naš sugovornik. Tako se i na ekskluzivnoj snimci portala Direktno vijore tri zastave. Uz bakljadu na izlasku iz crkve, pjeva se Vilo Velebita.
"Naprosto mislim da je tužno vidjeti svatove u kojima nema zastava. Ne vidim razloga uopće se nekom opravdavati zbog zastave s prvim bijelim poljem. Riječ je o zastavi povezanoj i s novijom povijesti, jer je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman u Hrvatskom državnom saboru nosio  lentu na kojoj je bio hrvatski grb s prvim bijelim poljem. Također, dr. Tuđman je sa zastavom na kojoj je bio grb s bijelim poljem pozdravio prve hrvatske redarstvenike postrojene na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića. I Vukovar se branio pod tom zastavom i moj punac je izgubio dva brata pod njom", nadodao je.
Kako je poručio Bujanec, iako se ne mora opravdavati, ali, kako je napomenuo, neznalicama mora poručiti da se takav grb može vidjeti i u Innsbrucku, a riječ je o grbu iz 1495. godine koja se nalazi na pročelju Gradske vijećnice. "Također, postoje i neke legende u kojima se spominje kralj Držislav koji je koristio istu šahovnicu. neki kažu da je bijelo polje označavalo Bijelu Hrvatska, a crveno Crvenu Hrvatsku. U svakom slučaju, na crkvi sv. Marka u zagrebu također je grb s prvim bijelim poljem. Znači, oni koji bi najradije prekrili krov naše crkve, mene kritiziraju zbog odabira zastave. Zamislite, neki su mi čak davali i poklone u hrvatskim kunama, što je također bila valuta koja se koristila za vrijeme Nezavisne države Hrvatske, hoće li se sada i zbog toga buniti", poručio je Velimir Bujanec u razgovoru za Direktno. Svadba Velimira Bujanca i Karoline Šego, Vukovarke koja podrijetlo vuče iz Hercegovine, uistinu je bila za pamćenje. Zdravko Mamić je stoga novopečenom bračnom paru posvetio pjesmu "Moja Hercegovina".
Neizmjerno zadovoljstvo na Bujančevom licu je vidjelo kad je dobio poklon od bračnog para Hasanbegović. Naime, na dan kad se poznati hrvatski novinar ženio, objavljena je odluka o promjeni imena Titovog trga u Zagrebu pa ga je zato i razveselio prigodni dar.
Posebno ozračje Bujančeve svadbe zabilježila je naša kamera. S Thompsonom pjevaju Mate Bulić, Velimir i Karolina Bujanec, Ljubo Česić Rojs, Dario Kordić, generali Sopta i Jelić, Tihomir Dujmović, Hloverka Novak Srzić i Kata Zadro, udovica vukovarskog heroja Blage Zadre koja je kućna prijateljica obitelji Šego. Treba istaknuti kako je Karolinin otac Jozo izgubio dva brata u Domovinskom ratu i bio jedan od najbližih suboraca Blage Zadre.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.