Nove svjetske medalje vinima Iločkih podruma

18.05.2013. 12:55:48

Vina Iločkih podruma opet su potvrdila titulu najnagrađivanijeg hrvatskog vinskog podruma, osvojivši nove svjetske medalje na jednom od najutjecajnijih svjetskih ocjenjivanja vina, International Wine Challengeu u Londonu. Vina Iločkih podruma osvojila su dvije srebrne i dvije brončane medalje te jednu preporuku. Srebrne medalje osvojila su vina Graševina vrhunska 2011. i Traminac kvalitetni 2011., a brončane Traminac vrhunski 2011 i Traminac izborna berba 2010. Preporuku je dobilo vino Traminac ledena berba 2008. Time su Iločki podrumi pokazali da su prepoznali i uspješno implementirali svjetski trend lakših vina. Poseban odmak učinili su s Tramincem kvalitetnim, s kojim su danas opet pokorili svijet. International Wine Challenge (IWC) globalno je prepoznat kao najbolje i najutjecajnije ocjenjivanje vina, prije svega zbog kvalitete i iskustva ocjenjivača koji na njemu sudjeluju. U ocjenjivačkom žiriju sudjelovalo je više od 370 proizvođača vina, trgovaca vinima i vinskih novinara iz cijelog svijeta. Vina se ocjenjuju metodom 100 bodova, a samo vina ocijenjena ocjenom iznad 85 bodova idu u drugi krug ocjenjivanja i ulaze u konkurenciju za osvajanje medalja. Brojne nagrade za vina Iločkih podruma na svjetskim natjecanjima potvrda su kvalitete i sve bolje prepoznatljivosti hrvatskih vina na svjetskoj vinskoj karti, posebno vina Traminac Iločkih podruma, koje se pije i na britanskom kraljevskom dvoru. Srebrna medalja za Graševinu vrhunsku Iločkih podruma posebno je značajna nagrada, kao rezultat velikih ulaganja i truda uloženog posljednih godina upravo u unapređivanje kvalitete graševine Iločkih podruma.(Z.R.) Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.