Novi detalji: Evo koji državnici stižu na inauguraciju Kolinde Grabar Kitarović!

09.02.2015. 10:37:12

SAD još nije odredio izabranika koji će 15. veljače stići u Hrvatsku, a iz Bugarske i Poljske će doći predsjednici parlamenta. Nadolazeća inauguracija novoizabrane hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović otkako je najavljena i datumom određena izaziva veliku pažnju mnoštva. Jedna od posljednjih nepoznanica, izuzev detalje koji se čuvaju kao iznenađenje, jest činjenica koji državnici dolaza popratiti taj veliki događaj. Kako je pisao Večernji list, 15. veljače u Hrvatsku iz Njemačke dolazi šef Bundesrata, a Mađarska i Slovenija šalju svoje predsjednike, Jánosa Ádera i Boruta Pahora. Konačna lista uzvanika još nije zaključena, no prema trenutnim podatcima, inauguraciji Kolinde Grabar Kitarović prisustvovat će manje predsjednika nego što ih je bilo na prethodnim inauguracijama hrvatskih predsjednika. Prema za sada potvrđenim informacijama, kako javlja Nova TV, inauguraciji će prisustvovati i predsjednici Albanije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovačke te predsjednica Kosova. Podsjetimo, najviše predsjednika na inauguraciji hrvatskog predsjednika bilo je 2000. godine kada ih je došlo dvanaestero. SAD još nije odredio izabranika koji će 15. veljače stići u Hrvatsku, a iz Bugarske i Poljske će doći predsjednici parlamenta.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.