Novinari bojkotirali konferenciju za medije Željka Glasnovića

21.11.2018. 12:49:22

Zastupnik Željko Glasnović održao je u Saboru konferenciju za medije na kojoj, prema najavi, trebao govoriti o nacionalnoj sigurnosti.

Saborski izvjestitelji bojkotirali su konferenciju za medije zbog navodnih uvreda u svom govoru od ponedjeljka iz Sabornice. Nakon što se nisu pojavili na konferenciji za novinare Glasnović je jednom od izvjestitelja na saborskom hodniku poručio: “Zato ćete me morati slušati u 13 sati”. To je, naime, termin u kojemu je predviđeno iznošenje slobodnog govora zastupnika. Podsjetimo, Glasnović je tada, parafrazirajući pitanje Kuda ideš Hrvatska?, koje je ranije postavila Anka Mrak Taritaš, ustvrdio da nam državu vode isti neokomunistički kadrovi koji su je vodili do 1990., da nam cijele institucije vode bivši komunisti. ‘Imate državu kao predgrađe Londona, a niste sredili pravni sustav, komunisti nisu mogli sačuvati šugavu Jugoslaviju, neki sjede ovdje, dobili ste državu skojevaca, bivših kadrova, nikad nije provedena lustracija, dobili ste medije koje su moralni tifusari, imaju moralnu sidu’, neke su od optužbi i uvreda koje je izrekao Glasnović. Taj je Glasnovićev govor u Saboru izazvao niz reakcija. “Svašta se može čuti s govornice, odgovornost je na zastupnicima, a i na vama medijima da to adekvatno komentirate. Najbolji sud je sud građana, i vas medija da takve zastupnike tretirate na odgovarajući način”, rekao je predsjednik Sabora, Gordan Jandroković.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.