Novo lice policijske države: Ususret deložaciji - 'Neka me sahrane pokraj sina' (FOTO)

03.09.2014. 10:05:23

- Deložacije su najslabija točka svakog sustava baziranog na nepoštenju i prevari, a građanski neposluh najjače oružje u rukama građana - ističu iz Živog zida.

Iz svog jedinog doma u 10 sati trebala bi biti deložirana Dubravka Jasika iz Sv. Filip Jakova. Organizacija Živi zid spremno je stala u njezinu obranu, a policijska opsada kuće počela je već od ranoga jutra. Živi zid je istaknuo da očekuju policijsko nasilje.

- Ako danas izgubim dom, izgubit ću i život jer sam cijeli život dala za to. Ni od kog ništa nisam ukrala, tražila, prodala, da bi mi netko mogao tako oteti. Cijela država me 1994. uništila fizički, psihički, financijski, sada mi još odnose i dom. Ja nemam gdje nego na ulicu. Moj sin od 12 godina je sahranjen u Sv. Filip Jakovu, neka mene drugi sin sahrani kraj njega jer nemam gdje – rekla je očajna Dubravka kroz suze za croexpress.eu.

Pripreme aktivista za deložaciju počele su već u utorak, a na Facebook profilu živog zida stoji poziv medijima da sudjeluju u događaju. Također, građane pozivaju da im se pridruže u obrani.

- Deložacije su najslabija točka svakog sustava baziranog na nepoštenju i prevari, a građanski neposluh najjače oružje u rukama građana - ističu iz Živog zida.

  • Autor: T. Pšenko/Dnevno.hr
  • Photo: živi zid
 

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.