O Vatrenima: Pogledajte najavu filma ‘Veličanstvenih 11’ Jakova Sedlara

07.10.2022. 14:52:00

Objavljena je najava za film “Veličanstvenih 11” Jakova Sedlara o Vatrenima, najvećem uspjehu hrvatskoga sporta, ali i o ljubavi i igrača prema svome dresu i grbu i ljubavi naroda prema igračima i igrača prema narodu. 

“Sport je uvijek važan – pitanje identiteta. Davor Šuker i Zlatko Dalić i mnogi drugi iz sporta smo prijatelji i dogovorili smo se da napravimo film o veličanstvenih jedanaest na Europskom prvenstvu 1990. u Rusiji. Film će biti na engleskom jeziku. Kad nekome u svijetu spomenete Hrvatsku – nitko vam neće spomenuti predsjednika ili premijera, nego će vam reći ime nekog od naših sportaša. Sport je prva stvar po kojoj smo prepoznati u svijetu.

I u ovome filmu će trojica vrhunskih glumaca – Martin Sheen, Sir Derek Jacobi i James Earl Jones recitirati pjesmu hrvatskog pjesnika Drage Ivaniševića „Hrvatska“ i cijela reprezentacija će recitirati ovu pjesmu. U filmu će se govoriti o najvećem uspjehu hrvatskoga sporta, ali i o ljubavi i igrača prema svome dresu i grbu i ljubavi naroda prema igračima i igrača prema narodu. Oni tu ljubav prenose svojim znojem u dresu. A narod svojim navijanjem, pljeskanjem, dočekom igrača i podrškom iskazuje ljubav na jedan drugi način. Imamo što pokazati u filmu i dio o Šukeru i o reprezentaciji bit će važni u kontekstu promocije Hrvatske”, rekao je ranije Jakov Sedlar u 55 minuta kod Željke Markić. 

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: mh/Foto: snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.