Obavijest korisnicima mirovina koji su bili pripadnici Hrvatskog vijeća obrane (HVO)

09.04.2017. 09:25:00

Obavijest korisnicima mirovina koji su bili pripadnici Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i članovima njihovih obitelji Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje obavještava korisnike mirovina ostvarenih prema Ugovoru između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine o suradnji na području prava stradalnika rata u Bosni Hercegovini koji su bili pripadnici Hrvatskog vijeća obrane i članova njihovih obitelji (HVO) da je u tijeku obrada podataka radi isplate zaostalih svota mirovina tim korisnicima s obzirom na to da su ispunjeni uvjeti za isplatu prema Odluci Vlade Republike Hrvatske donesenoj u listopadu 2016. godine. Ovom Odlukom propisano je da se sredstva od povrata mirovina, ostvarena uplatom nositelja mirovinskog osiguranja u državama nastalim na području bivše Jugoslavije, koriste za isplatu neisplaćenih svota mirovina korisnicima koji su bili pripadnici Hrvatskog vijeća obrane i članovima njihovih obitelji. Nakon obrade podataka, Isplata bi trebala započeti u mjesecu svibnju 2017., i to za sve korisnike koji potražuju zaostatke za 2007. godinu. O daljnjim postupcima vezanim uz isplatu neisplaćenih svota mirovina ovim korisnicima, pravodobno ćemo vas obavještavati.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.