OBAVJEŠTAJAC O DRONOVIMA NAD KNINOM! Postoji nekoliko mogućnosti: Oči su nam širom otvorene, ovo nije bezopasno

30.09.2022. 11:47:00

Niz dronova nepoznatih vlasnika nedavno je nadlijetao širi prostor Knina, nedaleko od vojarne 4. gardijske brigade Pauci, što je potvrđeno Jutarnjem listu, u kojem se može saznati i da je odmah nakon što su vojnici prijavili prisutnost dronova alarmirana SOA- i VSOA koje su preuzele istragu.

Sve mogućnosti za sada su otvorene i treba biti na oprezu, otkriva naš sugovornik iz obavještajnih krugova ne odbacujući mogućnost da su dronovi snimali sami prostor vojarne u kojoj je smještena 3. mehanizirana bojna Pauci.

”Ništa ne odbacujemo, za sada su u tijeku izvidi, obavještajna zajednica je na nogama, naravno da se u javnosti ovaj slučaj promatra iz šireg spektra i da nikome nije svejedno nakon što je proljetos u Zagrebu pored studentskog doma pao dron, taj slučaj prilično je traljavo iskomuniciran s građanima i zato su sada oči svima širom otvorene pa je zato vjerojatno i ovaj slučaj dodatno uznemirio javnost”, kaže naš sugovornik koji potvrđuje teze o tome da postoji šansa da su snimani položaji naše granične policije, a osim toga postoji mogućnost da je određena kriminalna skupina snimala teren kako bi pronašli novu krijumčarsku rutu.

Taj dio Hrvatske atraktivan je za krijumčarenje droge preko granice

”Taj dio Hrvatske već je neko vrijeme atraktivan što za krijumčarene droge preko granice, što za prijevoz migranata iz Bosne i Hercegovine, za sada se prije svega nastoji utvrditi od kuda su stigli dronovi, a prema našim saznanjima to nisu dronovi nikoga sa samog kninskog područja što ostavlja mogućnost da su to dronovi i iz susjedne Bosne i Hercegovine, što bi bilo prilično opasno, i što bi izazvalo veliku pažnju, osim toga što su na području BIH razgranate kriminalne skupine, mi moramo uzeti u obzir sve opcije uključujući i vojnu špijunažu.

Slučaj nije nimalo beznačajan, možda je i ministar obrane Banožić trebao reagirati nešto konkretnije, ali on i predsjednik Milanović ni ne stignu se baviti vojnom, i obavještajnom sigurnošću jer se ionako većinom bave sami sobom”, navodi naš sugovornik koji podsjeća da je i sami premijer Andrej Plenković nedavno spominjao opasnosti od terorizma.

Nije terorizam samo ono što vidite na malim ekranima kada izvještavaju o bombašima, dovoljan je jedan ekstremist da imate problem, a u Hrvatskoj postoje određene skupine koje su granične, i koje se okupljaju pomoću društvenih mreža, a sa takvima nikad ne znate. Uz to, ne treba zanemariti ni događanja u susjedstvu, u Bosni i Hercegovini situacija je uoči izbora dosta zategnuta, ništa mirnije nije ni u Srbiji, naravno da to ne mora imati nikakve veze s dronovima, ali naravno da ni vojnicima u Kninu ova situacija nije nimalo ugodna”, zaključuje naš sugovornik. 

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Iva Međugorac/Foto: snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.