Obilježavanje 22. obljetnice Dana obrane grada Zadra

15.10.2013. 10:05:56

Branitelji-iz-Zadra-zajedno-sa-ostalim-udrugama-i-lokalnom-zajednicom-organizirali-su-i-Vecer-sjecanja-na-junake-obrane-Zadra_article

Predsjednik Odbora za branitelje HDZ g. Željko Dilber sa svojim suradnicima: Josip Vidović, Ratko Dragović - Klek, Boris Mužanović, Mijo Crnoja, Danijel Telesmanić, Željko Glasnović i dr. dana 06.10.3023. godine sudjelovao je na obilježavanju 22. obljetnice Dana obrane grada Zadra u Domovinskom ratu. Na svečanosti su se okupili brojni Zadrani, branitelji i njihove obitelji, predstavnici vojnih i civilnih vlasti, a među njima je bio i general Ante Gotovina. 6. listopada 1991. godine, JNA je potpomognuta pobunjenim Srbima napadom s kopna, mora i zraka pokušala osvojiti Zadar. Malobrojni branitelji uspjeli su se oduprijeti napadu. Nakon obrane Zadra počeli su pregovori koji su rezultirali odlaskom bivše JNA iz 13 zadarskih vojarni.

Najprije su branitelji zajedno sa lokalnom zajednicom odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata položili vijence i zapalili svijeće pred Središnjim križem, Gradsko groblje u Zadru. Potom su odali počasti poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata, 3. Imotske bojne, polaganjem lovorovog vijenca i paljenje svijeća pred Spomenikom imotskim vitezovima u Zadru.

Zatim su sudjelovali na Sv. Misi u Crkvi sv. Petra na Ploči, a nakon toga odali počasti poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata, polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod Križa na Ploči te kod Spomen obilježja na Dračevcu.

Branitelji iz Zadra zajedno sa ostalim udrugama i lokalnom zajednicom organizirali su i „Večer sjećanja na junake obrane Zadra“ u dvorani Gradske knjižnice, izložbu ratnih fotografija u Kneževoj palači, predavanje „Kako smo obranili Zadar“ u dvorani Kazališta lutaka Zadar, mimohod sjećanja na prvoj crti „Od Dračevca do Bokanjca te Sv. Misu u crkvi Sv. Ante u Nadinu.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.