Obilježen Dan branitelja Novske, Gotovina dobio priznanje

29.06.2017. 09:42:11

SJEĆANJE NA ŽRTVE Zahvaljujući na priznanju, Gotovina je rekao da je u obrani Novske i tog dijela zapadne Slavonije poginulo 314 hrvatskih branitelja iz svih dijelova Hrvatske Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred spomen-obilježjem hrvatskim braniteljima, mimohodom braniteljskih postrojbi koje su na zapadnoslavonskom ratištu branile Novsku i svečanom akademijom, u srijedu navečer je obilježena 26. obljetnica osnivanja satnije ZNG Novska i Dan branitelja Novske. 
U ime predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović nazočne je pozdravio njen savjetnik za braniteljska pitanja Ante Deur, u ime predsjednika Vlade Andreja Plenkovića nazočnima se obratio ministar branitelja Tomo Medved, a u ime ministra obrane Damira Krstičevića nazočne branitelje i građane pozdravio je brigadni general Siniša Jurković. Na svečanoj akademiji zamjenica gradonačelnika Novske Marija Kušmiš predala je generalu Anti Gotovini plaketu Grada. Za zasluge u obrani Novske, Gotovinu su gradski vijećnici prije 15 godina proglasili počasnim građaninom. Zahvaljujući na priznanju, Gotovina je rekao da je u obrani Novske i tog dijela zapadne Slavonije poginulo 314 hrvatskih branitelja iz svih dijelova Hrvatske i istaknuo da je Domovinski rat temelj hrvatske državnosti. Neposredno prije službenog obilježavanja Dana branitelja Novske, grupa branitelja i građana predvođena bivšim gradonačelnikom i dragovoljcem Domovinskog rata Vladom Klasanom, pred spomen-obilježjem hrvatskim braniteljima položila je vijenac i zapalila svijeću. Potom je branitelj Tomislav Herceg obavijestio nazočne da će se osnovati nova udruga bez stranačkih predznaka i da će u nju, uz branitelje, biti uključeni i civilni stradalnici Domovinskog rata.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.