Obilježena 25. godišnjica akcije „Baranja“

06.04.2017. 14:16:11

Izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved prisustvovao je 3. travnja 2017. godine obilježavanju 25. godišnjice akcije „Baranja“ i dostojanstvenog sjećanja na poginule hrvatske branitelje pripadnike 107. brigade Hrvatske vojske u Belišću.

Svečanim mimohodom od mosta 107. brigade do spomen-obilježja „Sveto hrvatsko tlo“ u Belišću započelo je obilježavanje 25. godišnjica akcije Baranja i dostojanstvenog sjećanja na poginule hrvatske branitelje pripadnike 107. brigade Hrvatske vojske. Komemoracijom kod spomen-obilježja i polaganjem vijenaca odana je počast svim poginulim hrvatskim braniteljima, pripadnicima 107. brigade HV-a. Blagoslov i molitvu predvodio je vojni kapelan fra Mato Vincetić. Tom prilikom prisutnima se obratio ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i rekao kako će se akcija „Baranja“ pamtiti po odlično i nesebično odrađenoj ratnoj zadaći „Vukova s Drave“ koji su u neprijateljske redove unijeli strah i nesigurnost. Naglasio je da su trajno zadužili našu Domovinu zajedno sa svim hrvatskim braniteljima koji su sudjelovali u  obrani suvereniteta Republike Hrvatske u Domovinskom ratu. Nakon komemoracije uslijedila je sveta misa zadušnica u crkvi Sv. Josipa Radnika u Belišću. FOTOGALERIJA Slavonska Televizija

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.