Obilježena 26. obljetnica stradanja vukovarskog naselja Lužac

02.11.2017. 20:50:33

Podno spomen obilježja u vukovarskom naselju Lužac polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena je 26. obljetnica stradanja ovoga vukovarskog prigradskog naselja. Preživjeli branitelji kažu kako je Lužac bio jedan od stupova obrane Vukovara te da je slomom obrane i obrana grada bila podijeljena na dva dijela. Poslije toga 2. studenoga 1991. godine bilo je pitanje dana kada će i obrana grada biti slomljena. U obrani Lužca stradalo je 69 mještana od kojih se i danas neki od njih nalaze na popisu nestalih. Mještani s ogorčenjem navode kako niti 26 godina od stradanja nitko za zločine u ovom naselju nije odgovarao. Ukazuju i kako je toga 2. studenoga kod školskoga zida ubijeno 20-25 mještana koji su prethodno izvedeni iz podruma gdje su se skrivali od ratnih strahota.
„Ulaskom u mjesec studenih Vukovar i Vukovarci obilježavaju niz tužnih obljetnica. Svake godine imamo istu priču jer niti do danas nitko nije odgovarao za zločine počinjene ovdje. Bojim se da na ovome svijetu neće baš biti pravde za Vukovarce. Premalo je optuženih i osuđenih za zločine počinjene u Vukovaru“, rekao je zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček.
Ivan Matić/press032

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.