Oblačno mjestimice s kišom, poslijepodne mogući izraženiji pljuskovi

23.05.2018. 10:33:30

Bit će umjereno do pretežno oblačno mjestimice s kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za srijedu. Oborina će ponegdje biti i obilnija, ponajprije duž Jadrana gdje će kiše biti već od jutra, a poslijepodne i navečer izraženiji pljuskovi mogući su i drugdje u zemlji. U unutrašnjosti ujutro mjestimice magla, češća u gorskim krajevima. Najviše sunčanog i suhog vremena bit će na istoku zemlje. Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na Jadranu umjereno, prolazno i jak jugo, a na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana u okretanju na istočnjak. Najviša temperatura zraka između 21 i 26 °C, a u gorju malo niža. HAK: Kolnici mjestimice mokri u Dalmaciji, Hrvatskom primorju, Lici i Slavoniji Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Dalmaciji, Hrvatskom primorju, Lici i Slavoniji, izvijestio je u srijedu ujutro Hrvatski autoklub (HAK). HAK podsjeća vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi) voze s upaljenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, a ima je i na dionicama autocesta A3 Bregana-Lipovac između Novske i Nove Gradiške i A6 Rijeka-Zagreb između tunela Tuhobić i čvora Vrata. Zbog radova na autocesti A2 Zagreb-Macelj na mostu Krapina u smjeru Macelja vozi se uz privremenu regulaciju prometa (suženim kolnikom), a povremeno su mogući zastoji. Zbog radova za sav je promet zatvorena državna cesta DC1 na dionici čvorište Lučko A3 – Jastrebarsko DC310, kroz Stupnik. Obilazni pravac za sva vozila je: državna cesta DC1 Puškarićeva ulica – Ventilatorska ulica – Gospodarska ulica – Ulica Svetog Benedikta ŽC3067 – državna cesta DC1 Gornjostupnička ulica, u oba smjera. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.