OBLJETNICA POGIBIJE HRVATSKIH VITEZOVA

21.05.2015. 15:39:56

U organizaciji udruga HVIDR-a Orahovica i Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a VPŽ Orahovica te suorganizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Orahovica, obilježena je 23. Obljetnica pogibije petorice hrvatskih vitezova Miroslava Međimurca, Vlade Golika, Josipa Klobučara, Zdravka Kevčića i Karla Stojakovića, u Modriči. Izaslanstva Udruga položila su vijence na grobnim mjestima petorice branitelja, a ispred spomen obilježja hrvatskim braniteljima u središtu orahovice krenuo je maraton Orahovica-Veliki Rastovac: -Moram se od srca zahvaliti svim trkačima koji su danas došli i odlučili istrčati ovaj maraton za naše suborce i ratne prijatelje koji su dali ono najsvetije od sebe, svoj život u Domovinskom ratu. Oni će vječno živjeti u nama i u srcima svojih najbližih, a ovakve obljetnice su uz odavanje počasti njima i prilika da mi branitelji pokažemo kako se Domovinski rat i žrtva hrvatskih branitelja nikada ne smije zaboraviti. – rekao je predsjednik HVIDR-e Orahovica Damir Vratković. Start utrke dao je orahovački gradonačelnik Josip Nemec, a blagoslov trkačima uputio župnik orahovački vlč. Željko Strnak. Maraton Orahovica-Veliki Rastovac istrčalo je 25 trkača među kojima i suborci poginulih branitelja,pripadnici prve mehanizirane bojne Našice, a na startu u Velikom Rastovcu održan je i komemorativni skup. Umjesnom domu u Zdencima održana je izložba fotografija iz Domovinskog rata u organizaciji UVDDR-ogranak orahovica.Obljetnici su, između ostalih, nazočili još i zamjenica župana Virovitičko- podravske županije Sanja Bošnjak,natporučnik Marin Grbić , načelnik Općine Zdenci Tomislav Durmić, načelnik Općine Crnac Mato Damjan i gradonačelnik Orahovice Josip Nemec [slideshow_deploy id='43898']  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.