Obljetnica stradanja Dalja i Aljmaša

01.08.2013. 21:12:20

Dalj i Aljmaš prisjetit će se tužnih obljetnica - 22 godine prošle su od pogibije 20 policajaca, 15 pripadnika Zbora narodne garde i četvero iz Civilne zaštite u Dalju.

Kod Spomen-obilježja ispred Policijske postaje bit će položeni vijenci, a bit će otkrivena i spomen-ploča poginulim policijskim službenicima. Ministar branitelja Predrag Matić dodijelit će ratnoj Policijskoj postaji Dalj odličje Red Nikole Šubića Zrinskog.

Nakon mise zadušnice u crkvi svetog Josipa u daljskom Domu kulture bit će prikazan film "Uloga i doprinos policije u Domovinskom ratu" te najavljeno snimanje dokumentarnog filma "Dalj 1991. -  hrvatski Alamo".

Prvoga kolovoza prisjetit će se i Aljmašani. Oni su toga dana 1991. godine napustili svoje domove Dunavom do Osijeka u šlepu za sipke terete. Obilježit će pogibiju 39 branitelja u Dalju te početak obnove i povratka iz progonstva 1998. godine.

U 17.15 sati bit će održana komemoracija te položeni vijenci kod spomenika na nogometnom igralištu, a u 18 sati služit će se misa.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.