Obrat: Ispred Vlade vijence položili samo članovi SNV-a, a ne HDZ-ov Milas

17.11.2020. 16:26:00

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Vukovar je trebala stići delegacija sastavljena od predsjednika Vijeća Milorada Pupovca, potpredsjednika vlade Borisa Miloševića, zatim Verana Matića, specijalnog izaslanika predsjednika Srbije, državnog tajnika Zvonka Milasa, Radojke Mrkšić, članice udruženja Protiv zaborava te njegovog sekretara Veljka Maksića.  No, došlo je do obrata i prema tvrdnjama glasnogovornika Vlade Marka Milića, nije bilo predviđeno da Milas sudjeluje u polaganju vijenca u Dunav.

“Slijedom pogrešne informacije koja se pojavila u javnom prostoru, napominjemo da nije bilo predviđeno da državni tajnik Zvonko Milas danas položi vijenac u Dunav zajedno s delegacijom SNV-a, već je trebao ići s njihovom delegacijom položiti vijenac na Ovčaru.

No budući da se državni tajnik Milas u međuvremenu razbolio, nažalost neće moći sudjelovati u današnjem programu kako je bilo predviđeno i u kojemu je trebao zajedno s potpredsjednikom Vlade Borisom Miloševićem odati počast žrtvama Ovčare”, javio je Milić.

Delegacija bez Milasa u međuvremenu je položila vijenac u Dunav.

Uoči ovog dolaska Pupovac je manipulirao “Srbima ubijenim prije ‘sukoba’ u Vukovaru”, o čemu možete čitati OVDJE.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava poslao je jasnu poruku rekavši za Media servis: ”Ako SNV zajedno s Milasom baci vijence u Dunav za ‘srpske žrtve’, to će biti neviđeni skandal u modernoj hrvatskoj državi u Vukovaru. Kakvu nam to povijesnu istinu vlada ovim činom otkriva?”

“Ove godine je način obilježavanja kombiniran. SNV će sutra položiti vijenac u Dunav, za stradale Srbe prije izbijanja i na početku izbijanja sukoba, a onda ćemo položiti vijenac za stradale, odvedene iz vukovarske bolnice na Ovčari. Potom ćemo zapaliti svijeću u Sabornoj crkvi sv. Nikole u Vukovaru za sve stradale građane Vukovara”, kazao je predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac kao gost Newsroom N1 Televizije gdje je govorio o Koloni sjećanja u Vukovaru.

Na sve ovo Penava se osvrnuo i na Facebooku:

“[Temeljem koje povijesne istine predstavnici Vlade RH polažu vijence 17. studenog u Dunav?]
Što se to dogodilo na današnji dan, 17. studenog u Vukovaru, samo jedan dan prije 18. studenog? Što je to što je zaslužilo polaganje vijenaca od strane Vlade RH u Dunav?
Ako sutra na Memorijalnom groblju polažemo vijenac svim žrtvama velikosrpske agresije na Vukovar koje ne dijelimo po nacionalnosti, a među kojima je značajan broj pripadnika srpske nacionalnosti, koje i čije su onda ove žrtve?
Retorika SNV-a je poznata i ona je na tezi da je riječ o srpskim civilima ubijenim prije ratnih događaja u Vukovaru zbog kojih su se Srbi bili prinuđeni organizirati i braniti pa je tako započeo rat. Datum 17. studeni je odabran ciljano i bezobrazno uoči 18. studenog kako bi se umanjila hrvatska, vukovarska trauma i žrtva jer eto i druga je strana ima te kako bi se podijelila odgovornost za rat i žrtve.
Hrvatska Vlada zajedno s Vladom Republike Srbije sudjeluje u tom pokušaju krivotvorenja nedavne hrvatske povijesti bez da je tu istu partnersku Vladu s čijim predstavnikom rade ovu krivotvorinu priupitala što je s logorima u Republici Srbiji, što je s nestalima, što sa sravnjenim selima i gradovima te kako i kada će Republika Srbija platiti za njihovu obnovu.
Implikacije ovoga čina su duboke i dalekosežne. One predstavljaju pokušaj krivotvorenja hrvatske povijesti i vraćanja na postavke od prije Domovinskog rata u svemu osim u himni, grbu i zastavi. Odvijaju se po istom obrascu po kojemu su nakon izborne pobjede početkom devedesetih komunistički kadrovi pretrčali u HDZ ukravši pobjedu pobjednicima, na jednak način danas poražene agresorske snage su pretrčale u šator pobjednika, svoju žrtvu pretvaraju u našu, a našu državu u svoju.
Radi prokazivanja sramotne i trule hrvatske politike treba podsjetiti da Vlada RH polaže vijenac u Dunav zajedno s Vladom RS koja je prošle godine otkrila u Novom Sadu spomen ploču generalu JNA Mladenu Bratiću poginulom u napadu na Vukovar i Republiku Hrvatsku.”

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: ij/Foto: fah, snimka zaslona, montaža narod.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.