Obrtnici: 'Maras nas gura u propast!'

24.09.2013. 11:48:39

1_524170b97ce01

"Ministar odbija sve naše prijedloge, nema vizije ni rješenja, nego odjednom otvara i pitanje obveznog članstva", kaže Ranogajec.

Obrtništvo danas proživljava najtežu krizu u svojoj povijesti, a prijedlog novog Zakona o obrtu, koji Ministarstvo poduzetništva i obrta upućuje u drugo čitanje u saborsku proceduru, tu će krizu još produbiti i gurnuti obrtništvo u sigurnu propast, poručio je u ponedjeljak održane konferencije za novinare predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec.

Ustvrdio je kako se dvije nepune godine mandata ministra Gordana Marasa mogu sažeti samo u jednu rečenicu “U pola mandata nema rezultata” jer se za to vrijeme broj obrta smanjio se za 4048, broj insolventnih obrtnika povećan za više od 3000, a iznos njihovih potraživanja za 1,6 milijardi kuna.

– Sjetimo se ambiciozno najavljenih 13.000 novih obrta i 50.000 novih radnih mjesta, što nam je ministarstvo poručivalo krajem siječnja 2012. – kazao je Ranogajec ističući kako su upravo obrtnici bili inicijatori Marasova ministarstva da bi danas umjesto ministra obrtništva u politici, imali ministra politike u obrtništvu, koji bježi od stvarnih problema obrtništva i za njih nema rješenja, čemu je najbolji dokaz novi prijedlog Zakona o obrtu.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.