ODLUKA OKO USKRSA Odvjetnik ne dvoji: 'Šimunić ide u Brazil, 100 posto sam siguran!'

04.04.2014. 08:30:04

_imuni__615108S1

Pogrešno bi bilo zanemariti Šimunića ako bi imao pravo nastupa - kaže Robert Kovač

Josip Šimunić i dalje se nada Svjetskom prvenstvu; 9. travnja njegov odvjetnik Davor Prtenjača uputit će tužbu CAS-u, Arbitražnom sportskom sudu u Lausanni. Najavio je da će kao svjedoke zvati i neke hrvatske ministre, da ima 3-4 uporišne točke na kojima gradi optimizam. - Oko Uskrsa znat ćemo hoće li Šimunić u Brazil. Vjerujem da će biti tako, a 100 posto sam siguran da ćemo na kraju dobiti spor - kaže Prtenjača. Ključno je što će CAS odgovoriti na zahtjev za privremenom suspenzijom FIFA-ine kazne od 10 utakmica zabrane igranja jer na tome Šimunićev pravni tim gradi očekivanja za Svjetsko prvenstvo . Ako odgodi njezinu primjenu, kako ne bi nastala šteta po igrača dok čeka na pravorijek, Šimunić će se vratiti u nacionalni sastav. U protivnome... - Naravno da je glavno da Josip igra u Brazilu, ali važna je i konačna presuda. Želimo postići da nikad više HNS ili naše klubove FIFA i UEFA neće moći kazniti zbog povika "Za dom". Mislim da će se to dogoditi u rujnu ili listopadu - rekao je Prtenjača. Niko Kovač poslao je Šimunića da napravi testiranje na Kineziološkom fakultetu, što je obavio, no to je samo formalnost jer za njega Šimunić kao reprezentativac nije dvojben. - Jasno da ništa ne ovisi o nama, no zna se tko je Joe, da je odigrao više od stotinu utakmica u reprezentaciji. Pogrešno bi bilo zanemariti Šimunića ako bi imao pravo nastupa - istaknuo je jučer izbornikov pomoćnik Robert Kovač. Sportske Novosti

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.