Određen je pritvor bivšem pripadniku HVO-a zbog sumnje da je počinio ratne zločine

18.01.2018. 14:13:15

ZDENKO GRBAVAC Sud Bosne i Hercegovine u četvrtak je odredio jednomjesečni pritvor hrvatskom državljaninu Zdenku Grbavcu koji je početkom tjedna uhićen pri ulasku u BiH pod sumnjom da je počinio ratne zločine.
Odlučujući o zahtjevu Tužiteljstva BiH za određivanje pritvora, sud je ocijenio kako je ta mjera opravdana jer postoji opasnost od bijega i ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i sudionike, stoji u priopćenju Suda BiH. Grbavac (51), koji je i državljanin BiH, uhićen je u ponedjeljak na graničnom prijelazu Bijača kada je iz Hrvatske ulazio u BiH. Tužiteljstvo BiH ga tereti za kazneno djelo zločina protiv čovječnosti. Potankosti o istrazi nisu objavljene no lokalni mediji navode kako je Grbavac pod istragom jer je navodno kao pripadnik Hrvatskog vijeća obrane (HVO) sudjelovao u ubojstvu trojice zarobljenika srpske nacionalnosti. On je navodno zet političara Bože Ljubića, zastupnika u Hrvatskom saboru koji je ujedno predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora (HNS) u BiH, organizacije koja koordinira rad većine političkih stranaka s hrvatskim predznakom u toj zemlji.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.