Održana komemoracija za žrtve Domovinskog rata u Ivanovom Selu

22.09.2022. 17:53:00

U Ivanovom Selu nedaleko od Grubišnog Polja održana je u četvrtak komemoracija za žrtve poginule u Domovinskom ratu. 

Članovi obitelji, suborci, prijatelji i predstavnici vlasti počast su im odali kod spomen-obilježja u Ivanovom Selu, a u crkvi Presvetoga Srca Isusova služena je misa zadušnica. 

Prije 31 godinu pobunjeni Srbi iz okolnih mjesta srušili su most preko potoka Peratovice kako bi spriječili dolazak pomoći stanovnicima Ivanovog Sela, gdje su ubijali mještane, palili obiteljske kuće i gospodarske objekte.

No, pomoć je ipak stigla iz smjera Šuplje Lipe, odakle su pripadnici Interventnoga voda iz Daruvara uspjeli natjerati pobunjene Srbe na povlačenje.

U Ivanovom Selu, gdje mahom žive pripadnici češke nacionalne manjine, u Domovinskom ratu 21. rujna 1991. poginulo je sedam osoba, među kojima dvojica pripadnika Interventnoga voda iz Daruvara, a ranjeno je 12 osoba.

Izvor: Glas Istre

Izvorni autor: HINA/Foto: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.