ODRŽANA TRIBINA "100 % za Hrvatsku" i u Vinkovcima

21.12.2014. 09:38:51

"100 % za Hrvatsku"  i u Vinkovcima - Vinkovci, 20. prosinca 2014.g. U prepunoj županijskoj vijećnici Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima uz nazočnost velikog broja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji kao i  predstavnika lokalnih medija održana je javna tribina pod nazivom "100% za Hrvatsku". Na inicijativu Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, Udruge veterana specijalne policije Republike Hrvatske i Udruge 100 %-tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rataodržana je još jedna od javnih tribina hrvatskih branitelja kao nastavak i sastavni dio mirnih prosvjeda 100 % -tnih HRVI iz Domovinskog rata.
vinkovci_tribina_đuro_33
Organizatori i domaćini ovog događaja bili su Udruga veterana 5.gardijske brigade "Sokolovi" i Udruga veterana specijalne policije "Krpelji" iz Vinkovaca, kao i sve ostale braniteljske udruge sa područja Vukovarsko-srijemske županije. U ime domaćina svim nazočnima predsjednik UV5GBR "SOKOLOVI" g. Zoran Marunček zaželio je dobrodošlicu, te u nekoliko rečenica pojasnio namjeru i cilj ove tribine. Među ostalim je naglasio da su branitelji, članovi njihovih obitelji, članovi obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i svi domoljubi sa područja grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije od početka stali uz bok svojim prijateljima, suborcima i jednim od najtežih stradalnika Domovinskog rata, 100 %-tnim HRVI u njihovoj borbi za ostvarivanje svojih prava. Kao glavni cilj ove tribine je naveo želju da se široj braniteljskoj populaciji sa ovog područja, a koji nisu u mogućnosti sudjelovati u mirnom prosvjedu u Zagrebu u Savskoj 66, "iz prve ruke" od strane neposrednih sudionika i organizatora prosvjeda pobliže pojasne dosadašnji učinci, namjere i slijedeći koraci u ostvarivanju zacrtanih ciljeva ovog prosvijeda tj. daljnje borbe za očuvanje prava i digniteta hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Na završetku svog izlaganja pozdravio je "najodgovornije i najkompetetnije" : predsjednika ZUV HGP g. Antu Deura, predsjednika Udruge veterana specijalne policije RH g. Josipa Klemma i predsjednika Udruge 100 %-tnih HRVI g. Đuru Glogoškog, te ih pozvao da nazočnima pojasne trenutačna postignuća prosvijeda kao i naredne korake i aktivnosti do ostvarenja zacrtanih ciljeva, a to su među ostalim: donošenje Ustavnog Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata kao i smjena resornog ministra Predraga Matića, njegove zamjenice Vesne Nađ i pomoćnika Bojana Glavaševića.
vinkovci_tribina2
Predsjednik ZUV HGP g. Ante Deur je izrazio zadovoljstvo brojnom posjetom ove tribine, te u svom izlaganju nazočnima pokušao pojasniti na koje sve načine trenutno vladajuća garnitura na čelu sa tzv. ministrom branitelja i svojim pomoćnicima ali i sa ostalim tzv. nevladinim organizacijama ( Documenta i sl.) želi pod svaku cijenu izjednačiti žrtvu i agresora u Domovinskom ratu. Naglašava da je trenutno vladajućima želja "izbrisati" pojmove poput "Hrvatski branitelj" i "Domovinski rat", a uvesti one poput "građanski rat","sudionici ratnih zbivanja s početka 90-tih" i "civilne žrtve rata", a sve s ciljem daljnjeg omalovažavanja hrvatskih branitelja i relativiziranju i iskrivljavanju činjenica iz Domovinskog rata i omogućavanju da i pripadnici paravojnih terorističkih "jedinica" tzv. "SAO Krajine" i agresorske vojske JNA ostvare ista ili slična prava kao i hrvatski branitelji iz Domovinskog rata, a sve na teret Republike Hrvatske koju su sustavno pokušavali uništiti i onemogućiti u svojoj opstojnosti. Na kraju svog izlaganja naglasio je nužnost zajedništva bez obzira na pripadnost postrojbi, udruzi i sl. kao i potrebu da svi zajedno ustrajemo do konačnog ispunjenja svih postavljenih zahtjeva prema nadležnim institucijama. Predsjednik Udruge veterana Specijalne policije RH g. Josip Klemm je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom potporom hrvatskih branitelja 100 %-tnim HRVI koji su prvi krenuli u prosvijed, te ponovio da su im uz bok od prvog dana bili prijatelji i suborci iz gardijskih brigada, specijalne policije i svih ostalih ratnih postrojbi Hrvatske vojske i policije. Kao nužnost u ostvarivanju zacrtanih ciljeva istaknuo je potrebu za daljnjem razvijanju zajedništva među hrvatskim braniteljima, te pozvao sve koji se mogu na neki način uključiti u potporu  ove akcije da to i učine. Nadalje je istaknuo potrebu za strpljivošću i kontinuiranim "pritiskom"  svim raspoloživim sredstvima prema trenutačno vladajućoj garnituri kako bi u ostvarenju svojih ciljeva pokazali dostojanstvo ali i odlučnost. G. Đuro Glogoški Predsjednik Udruge 100 %-tnih HRVI iz Domovinskog rata je još detaljnjije obrazložio i pojasnio sve "zamke" predloženog Zakona o pravima hrvatskih branitelja i Zakona o mirovinskom osiguranju. U svom izlaganju je naveo da vladajući, predloženim zakonima nastoje  izjednačiti agresora i žrtvu u Domovinskom ratu tako da izmjenjenom terminologijom ("igrom riječi") i izmjenjenim kriterijima nastoje izjednačiti žrtvu onoga koji je branio svoju Domovinu Hrvatsku i onoga koji ju je bezdušno napadao i uništavao. Posebno je pojasnio što sve čeka hrvatske branitelje umirovljenike kada na snagu stupi novi Zakon o mirovinskom osiguranju, gdje je naglasio kako se i tim zakonom dalje "udara" na hrvatskog branitelja dok se na korisnike mirovinskih primanja po osnovi sudjelovanja u NOB-u to ne odnosi.
100% ZA HRVATSKU 1
Nadalje je izrazio zadovoljstvo i zahvalio se svima koji su se bezrezervno stavili u potporu njhovog prosvijeda, ali i naglasio nužnost ustrajanja sve do konačnog ostvarivanja postavljenih ciljeva. Nakon konstruktivne rasprave u kojoj su sa svojim prijedlozima, razmišljanjima i komentarima sudjelovali nazočni branitelji donijet je zaključak da će hrvatski branitelji sa područja grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije i dalje pružati svu neophodnu potporu prosvijedu 100 %-tnim HRVI do konačnog ispunjenja postavljenih zahtjeva prema nadležnim institucijama RH. "Hrvatski branitelji iz Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije 100 % za Hrvatsku" M.S.M./Braniteljski portal

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.