Održani sportski susreti u okviru projekta ‘Djeca rata – nečujni krik’

10.10.2018. 15:34:01

Drugi dan položili su vijenac i zapalili svijeće na Spomen obilježju poginulih hrvatskih branitelja grada Sinja i Cetinske krajine...

Na području Sinja od 6. do 8. listopada održani su sportski /natjecateljski susreti djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i njihovih obitelji, hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata te predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Susreti su održani u okviru projekta ‘Djeca rata – nečujni krik’, kojeg provodi Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja na državnoj razini. Ovogodišnjim susretima je nazočilo 60- tak djece poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja iz 12 gradova Lijepe naše i predstavnici Udruge UHBLPTSP Solin. Prvi dan boravka u Sinju održan je sastanak predsjedništva svih 12 podružnica, a nakon toga i redovna godišnja Skupština u Alkarskim dvorima. Ostatak dana sudionici su proveli u razgledavanju znamenitosti grada Sinja.
foto-ferata.hr
Drugi dan položili su vijenac i zapalili svijeće na Spomen obilježju poginulih hrvatskih branitelja grada Sinja i Cetinske krajine, gdje ih je ispred Grada Sinja pozdravio dogradonačelnik Zlatko Ugrin. Molitvu za sve stradalnike Domovinskog rata ispred spomenika predvodila je predsjednica Udruge udovica Dragica Hrgović, donosi ferata.hr. Sportske/natjecateljske aktivnosti održane su na poligonu braniteljske zadruge ‘Patriot’ na Dabru, gdje su se sudionici uz razne sportske discipline okušali i u gađanju alke. Susretima su nazočili i izaslanica Ministarstva hrvatskih branitelja Lasta Mateljan, dožupan SDŽ Luka Brčić, pročelnik Upravnog odjela zajedničkih poslova SDŽ Damir Gabrić, glasnogovornok Grada Velika Gorica Zdenko Sovina, dogradonačelnik Grada Sinja Zlatko Ugrin i direktorica sinjske Turističke zajednice Monika Vrgoč.
foto-Ferata.hr
Projekt je financiran sredstvima Ministarstva hrvatskih branitelja.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.