Odšteta Frani Lučiću - 1,750.000 kn

02.02.2019. 10:34:55

Frani Lučiću, jedinom vatrogascu koji je preživio kornatsku tragediju, Republika Hrvatska i Grad Šibenik moraju isplatiti milijun i 750 tisuća kuna odštete. Određeno je tako nepravomoćnom presudom Općinskoga radnog suda u Zagrebu. Sutkinja Ida Vrančić nepravomoćnom je presudom naložila Republici Hrvatskoj i gradu Šibeniku da Lučiću solidarno isplate 1,750 milijun kuna s pripadajućim kamatama. Postane li presuda pravomoćna tuženici će Lučiću morati isplatiti i nešto manje od 570 tisuća kuna s kamatama za tuđu pomoć te mu ubuduće mjesečno za pomoć plaćati 4500 kuna. Sud je također presudio da su država i grad Lučiću dužni isplatiti i nešto više od 383 tisuće kuna s osnove izgubljene zarade. Osim toga, morat će mu nadoknaditi oko 200 tisuća kuna i kamate kamate za troškove vitamina, poboljšane prehrane i medicinskih preparata i u buduće mu plaćati mjesečnu rentu za te troškove u od 1500 kuna. - Sve to sa zateznim kamatama od 2009. iznosi oko 5 milijuna kuna, kaže Lučićev odvjetnik Šime Savić. Riječ je o ponovljenom sporu koji je Frane Lučić već jednom izgubio. Lučić do sada nije dobio ni jednu lipu odštete, dok su obitelji poginulih vatrogasaca dobile oko 15 milijuna kuna od države. HRT Vijesti

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.