Oko 90 hrvatskih vojnika odlazi u NATO misiju u Poljsku

12.10.2017. 19:18:05

Prvi hrvatski kontigent odlazi u Poljsku. Oko 90 pripadnika Hrvatske vojske, pod vodstvom SAD-a, bit će dio NATO misije na istoku Europe, točnije, granici s Rusijom. Uz ministra obrane i načelnika Glavnog stožera, danas su ih u bjelovarskoj vojarni ispratili obitelj i prijatelji. Za šest mjeseci zamijenit će ih nove snage. Hrvatska u Poljsku šalje i naoružanje i višecijevne bacače raketa. Krajem godine u sklopu iste misije, u Litvu odlazi 200-tinjak vojnika. "To vam je isto kao u nogometu, igrate svaki dan, a ne možete biti u prilici da vidite gdje ste, mi ćemo sada u Poljskoj imati priliku raditi sve što radimo u Hrvatskoj, ali  u borbenoj skupini s najboljima", kazao je ministar obrane Damir Krstičević. Pripadnik kontingenta, narednik Mladen Kurešević kaže kako se zasad ne očekuje vojna akcija, već je riječ o procesu obuke. „Radit ćemo i sudjelovati u međunarodnom okruženju, nadamo se da ćemo nešto i naučiti", kazao je Kurešević.  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.