Okrugli stol o pravima žrtava seksualnog nasilja u Domovinskom ratu

14.04.2014. 10:48:42

1_246961

Okrugli stol otvorit će ministar branitelja Predrag Matić i stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj Louisa Vinton.

Ministarstvo branitelja i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) organiziraju okrugli stol kojim se želi potaknuti javna rasprava o nacrtu prijedloga zakona o pravima žrtava seksualnog nasilja u Domovinskom ratu. Sudionicima će biti predstavljeno i istraživanje koje je poslužilo kao podloga za izradu nacrta prijedloga zakona, a procjenjuje broj žrtava seksualnog nasilja za vrijeme rata, očekivanja i potrebe žrtava kao i moguće učinke različitih oblika obeštećenja. Doprinos raspravi dat će stručnjaci koji će analizirati pravne, zdravstvene i psihosocijalne aspekte pomoći koje bi zakon trebao osigurati žrtvama seksualnog nasilja u ratu. Okrugli stol otvorit će ministar branitelja Predrag Matić i stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj Louisa Vinton. Sudjelovanje su potvrdili brojni veleposlanici te predstavnici javne uprave i civilnog društva. Skup je organiziran kao dio zajedničkog projekta Ministarstva branitelja, udruge Žena u Domovinskom ratu i Programa UNDP-a kojim se želi žrtvama seksualnog nasilja u ratu osigurati status, priznanje, obeštećenje i podršku. Projekt su financijski podržali švicarska vlada i organizacija UN Women.

  • Autor: hina
  • Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
Izvorni članak pogledajte OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.