Olujić: Radman kazneno odgovoran kao pronevjeritelj narodnog novca

05.03.2016. 16:44:37

Trebat će vrlo širok, čvrst i dubok zahvat da bi se sve ono zlo na HRT-u očistilo nakon odlaska Gorana Radmana, tvrdi Željko Olujić Bivši glavni državni odvjetnik Željko Olujić prokomentirao je smjenu glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana. "On je pravi žderač narodnog novca, međutim, ono što je vrlo interesantno je da je javno putem HRT-a zaprijetio ne samo Vladi RH, nego i cijeloj Hrvatskoj, kao da je on kakva posebna vrijednost. Radman je jedino stručnjak za razbacivanje hrvatskog narodnog novca, on nema nikakve veze ni s radijem, ni s televizijom, niti kao umjetnik ili pak neki drugi kreativac", počeo je Olujić o Radmanu. Smatra da stanje na javnoj televiziji nikada nije bilo gore. "Hrvatska radiotelevizija nikada u povijesti nije bila toliko jadna kao pod Radmanom. On je kao čovjek iz bivšeg sustava najurio s HRT-a podosta hrvatski i katolički nastrojenih novinara ili ih je stavio na led, upravo zbog njihovih svjetonazora na što nikako nije imao pravo. Direktori se po pozitivnim propisima u RH ne smiju baviti uređivačkom politikom", dodao je bivši glavni državni odvjetnik. Iznio je teške optužbe na Radmanov račun. "Radman je po meni i dalje uzurpator i osnovano sumnjiva osoba kao pronevjeritelj narodnog novca, npr. time što je znatna sredstva dijelio na tobožnje kooperante, firme koje su za naš novac snimale protuhrvatske filmove ili serije. Pogledajte samo ovaj zadnji slučaj gdje je našim novcem snimljen film o laži o masakru u Dvoru i gdje podobni novinar HRT-a Saša Kosanović surađuje na tom protuhrvatskom filmu. To je prestrašno". Dodao je da su se od hrvatskog naroda zakonskom prisilom otimale milijarde kuna godišnje, preko pretplate. "Imate poslovni prostor, energiju i sve moguće aparate za proizvodnju. Imate novinare i urednike koje ste gurnuli u zapećak na HRT-u, a onda plaćate vanjskim tvrtkama da vam proizvode program. Što je to nego teško kazneno djelo čime nedvojbeno upućujem na kaznenu odgovornost Radmana". Valja reći, nastavio je, i da je zapošljavanje i stavljanje u prvi plan novinara koji su nesposobni također zloporaba, "dok stručne i čestite novinare drži na niskim plaćama i ne daje im raditi". "Nadam se da će se dolaskom novog vodstva Hrvatska morati suočiti s pitanjem – čemu služi javna televizija? Privatnici neka sa svojim televizijama rade što hoće, međutim, javna televizija ne smije lagati, ne smije forsirati samo jednu stranu, bez da dopusti drugoj strani da artikulira svoje stavove u javnom programu. Trebat će vrlo širok, čvrst i dubok zahvat da bi se sve ono zlo na HRT-u očistilo nakon odlaska Gorana Radmana, zaključio je Željko Olujić razgovor za direktno.hr.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.