ONI SU POMRSILI RAČUNE PUPOVCU! Ova općina je ‘preživjela’ ogromni napad SDSS-a. Načelnik je dobio izbore bez medijske kampanje!

17.05.2021. 16:23:00

SDSS je veliki pobjednik izbora kad je riječ o bitci za vlast u općinama s većinskim srpskim stanovništvom. Posebno se to odnosi na istok Hrvatske, Vukovarsko-srijemsku i Osječko-baranjsku županiju.

U Vukovarsko-srijemskoj Zoran Baćanović (p)ostao je načelnik Borova, Tihomir Kolarević u Markušici i Dušan Jeckov u Negoslavcima nisu ni imali protukandidate, a zamjenici župana vukovarsko-srijemskog, odnosno gradonačelnika Vukovara postali su Srđan Jeremić i Srđan Kolar.

Slična stvar dogodila se i u Osječko-baranjskoj, Danijela Mlinarević u Jagodnjaku bez konkurencije je postala načelnica, Dragan Zorić je u Šodolovcima pobjedio neovisnog Nenada Samardžića, dok je Jugoslav Vesić u Erdutu pobjedio HDZ-ovu Anamariju Kovčaliju Francem. Dobili su i izbore za dogradonačelnika Belog Manastira, postala je to Svetlana Žarković koja je dobila neovisnog Nenada Meničanina, a Radomir Čvarković postao je dožupan pobjedivši dvojicu protukandidata. 

Apsolutna dominacija SDSS-a

Koliko je zadovoljstvo u stranačkim redovima, svjedoči i izjava potpredsjednice stranke Dragana Jeckov.

“Apsolutna dominacija SDSS-a na istoku kao i pobjede u ostatku Hrvatske dokaz su ispravne politike koju smo vodili. SDSS jedini ima snagu, kao što sam to do sada bezbroj puta isticala, da se izbori za prava Srba u Hrvatskoj”, prokomentirala je Jeckov rezultate izbora.

Nisu štedjeli da ih slome

No, jednu općinu ipak su izgubili. Riječ je o Trpinji koju je obranio Miroslav Palić, neovisni kandidat, pobjedivši SDSS-ovog Miloša Miodragovića koji je tako postao jedini gubitnik ove stranke na krajnjem istoku Hrvatske. Inače, općina Trpinja broji čak sedam naselja, to su uz općinsko središte Bobota, Bršadin, Pačetin, Ćelije, Vera i Ludvinci.

Koliko je SDSS-u upravu tu značila pobjeda govori i izjava Srđana Milakovića, donedavnog vukovarskog dogradonačelnika iz redova Demokratske stranke Srba (DSS) koji je upravo Trpinju – dakako, uz svoju fotelju – apostrofirao kao veliki cilj rivalne mu stranke.

“Maksimalno su se angažirali kako bi pobijedili u Trpinji i Vukovaru. Jako im je do toga stalo i ne štede ogromna materijalna sredstva kojima raspolažu kako bi nas politički slomili“, naglasio je za Novi list uoči izbora. 

Kako je Palić vodio kampanju?

U njegovom slučaju to im se isplatilo, Srđan Kolar je uspio postati dogradonačelnik Vukovara i tako je smijenio Milakovića. No, Palić je u Trpinji ostao na vlasti. Inače, riječ je o političaru koji ne istupa puno u javnosti, čak ni Google ne zna ni za jednu njegovu izjavu tijekom kampanje. Nema čak ni društvene mreže, niti to ima njegova općina da znamo s čime se mogu pohvaliti. A čak ni na službenim stranicama općine nema rubriku ‘načelnik’ u kojoj bi se predstavio, niti postoji ijedna njegova fotografija.

No, ono što je daleko važnije, očito je da ima povjerenje birača.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Daniel Radman/Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

Autor: