Operacija OTKOS-10 bila je prekretnica i prva velika pobjeda

30.10.2014. 17:27:09

Župan bjelovarsko-bilogorski Damir Bajs istaknuo je kako bi operacija OTKOS-10 trebala biti zabilježena u analima hrvatske povijesti Uoči obilježavanja 23. godišnjice početka oslobodilačke operacije OTKOS-10 Predsjednik Republike Ivo Josipović primio je ratne zapovjednike operacije OTKOS-10 te je održao okrugli stol Bjelovarsko-bilogorskog županijskog povjerenstva za OTKOS-10 na kojem je bio predstavljen tijek operacije. Uz predsjednika nazočnima se obratio i župan bjelovarsko-bilogorski Damir Bajs, a primanju je nazočio i ministar branitelja Predrag Fred Matić. - Hrvatska i njen sigurnosni sustav su nastajali u teškim okolnostima, nije bilo lako osigurati slobodu. Oslobodilačka operacija OTKOS-10 bila je značajna i važna. U njoj je sudjelovalo 3000 branitelja te je zaustavljen neprijateljski prodor na područje Bilogore. Zbog postignutih rezultata, OTKOS-10 bio je prekretnica i prva velika pobjeda, kazao je Josipović. Župan bjelovarsko-bilogorski Damir Bajs istaknuo je kako bi operacija OTKOS-10 trebala biti zabilježena u analima hrvatske povijesti. Izvorni članak pogledajte OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.