Operirali mu mozak, a on tijekom operacije svirao gitaru

26.05.2013. 09:18:11

Liječnici su postupak emitirali uživo putem Twittera kako bi obilježili 500. operaciju stimulacije mozga

Bolnica u Los Angelesu postala je prva u svijetu koja je uživo prenosila operaciju mozga koristeći Vino, Twitterov novi način za dijeljenje videa na internetu. Nevjerojatno snimka prikazuje pacijenta kako sretno drnda na gitari, dok ga liječnici operiraju. Pacijent Brad Carter, 39, snimljen je dok su mu kirurzi stavljali moždani pacemaker kako bi neutralizirali učinke Parkinsonove bolesti. Carteru je Parkinsonova bolest dijagnosticirana nakon što je mu se ruka počela 2006. tresti, zbog čega je izgubio sposobnost sviranja gitare. Operacija uključuje stimuliranje područje mozga i usađivanje moždanog pacemakera kako bi se liječilo stanje i primarnu drhtavicu. Gospodin Carter probuđen je za dio postupka i pitao može li svirati gitaru kako bi se pomogao liječnicima da elektrode postave u pravilan položaj. Liječnici su postupak emitirali kako bi obilježili 500. operaciju stimulacije mozga. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.