OPET ĆE NA SUD: DORH traži skidanje imuniteta Branimiru Glavašu

22.02.2016. 17:08:02

SBORSKO Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) u srijedu će odlučiti o zahtjevu DORH-a da se ukine zastupnički imunitet HDSSB-ovu Branimiru Glavašu radi vođenja postupka pred Vrhovnim sudom na temelju odluke kojom mu je Ustavni sud ukinuo pravomoćnu presudu za ratni zločin u slučajevima ‘selotjep’ i ‘garaža’, potvrdila je Hini predsjednica MIP-a Margareta Mađerić.
Ustavni sud je početkom prošle godine ukinuo je presudu kojom je Vrhovni sud pravomoćno osudio Glavaša na osam godina zatvora i naložio Vrhovnom sudu da ponovi postupak protiv Glavaša, te da preispita jesu li u postupku povrijeđene odredbe Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda. Uobičajeno je da Sabor ukida imunitete zastupnicima kada to traži DORH, podsjeća Mađerić, pa je za očekivati da će se udovoljiti i tom zahtjevu.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.