Opet puca u Kninu: Pirotehničari ozlijeđeni u eksploziji mine

10.07.2013. 14:30:15

10.7.2013

Jedan pirotehničar, pripadnik vojske, teže je ozlijeđen, a dvojica lakše. Sva trojica pirotehničara zbrinuta su u kninskoj bolnici.

Trojica pirotehničara ozlijeđena su u eksploziji minsko-eksplozivnog sredstva u bivšoj vojarni Stara straža u selu Pađene pokraj Knina. Šibenska policija dobila je oko 11.30 dojavu o eksploziji u vojarni u Pađenama nedaleko od Knina. Potvrdila nam je to Marica Kosor, glasnogovornica policije odbivši potvrditi informacije da je više pirotehničara stradalo u eksploziji. Kosor je kazala da je to stvar vojske i da se obratimo njima, a potom pak dodala i da sve informacije možemo dobiti u kninskoj bolnici. Spekulacije da je jedna osoba smrtno stradala nitko nije htio potvrditi. O incidentu se očitovao i MORH. – Prigodom čišćenja – sanacije terena vojnog skladišnog kompleksa Pađene, dana 10. srpnja u 10.40 sati, došlo je do nekontrolirane eksplozije zaostalog minsko-eksplozivnog sredstva, koje se nalazilo u visokom raslinju u skladišnom kompleksu. Jedan pirotehničar, pripadnik vojske, teže je ozlijeđen, a dvojica lakše. Sva trojica pirotehničara zbrinuta su u kninskoj bolnici – obavijestilo je Ministarstvo. Bivša vojarna Stara straža gorjela je 13. rujna 2011. godine, a satima su se čule detonacije zaostalog streljiva. Evakuirano je oko 130 ljudi. MORH je tada potvrdio da se u skladištu nalazilo "neperspektivno streljivo", odnosno streljivo koje vojska ne koristi. Izvornu vijest možete pogledati ovdje

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.