OPET ZAISKRILO U VRHU HDZ-a Karamarko se razljutio na Vasu zbog Kolindine kampanje

03.07.2014. 09:17:58

Između šefa HDZ-a Tomislava Karamarka i glavnog tajnika Milijana Brkića ponovno je, kako doznajemo, zaiskrilo, a novi sukob izazvao je izbor ekipe za kampanju HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović. Karamarko se, tvrde naši izvori iz stranke, prilično razljutio na Brkića nakon njegovih izjava o tome tko će voditi kampanju. Naime, nakon što su se u javnosti pojavile informacije da će u kampanji biti angažirani i neki nestranački ljudi, Brkić je to demantirao, što je Karamarku zasmetalo. - HDZ ima svoj izborni stožer, glasnogovornicu i PR tim, koji su se dokazali na četirima uzastopnim i na pobjedničkim izborima. Isto će tako odraditi i kampanju za gospođu Grabar Kitarović, a sve što njoj bude potrebno u kampanji, naći će se ovdje, u stranci - izjavio je Brkić.

Ispregovarali uvjete

No, šef stranke očito ima drugačiji stav i dogovor s Grabar Kitarović. To više što je, kako se već spominjalo, i jedan od uvjeta bivše ministrice bio da može sama odabrati nekoliko najbližih suradnika. Navodno je tražila da sama odabere šefa kampanje, glasnogovornika te dva savjetnika.

Savjetnik iz sjene

- Kolinda na tim mjestima želi ljude kojima vjeruje. Osim toga, nisam siguran da glasnogovornica Dajana Antonija Bebek može odraditi tako zahtjevan posao, pogotovo nakon niza gafova koje je učinila. Dovoljno se samo prisjetiti konferencije za tisak u Osijeku, gdje je predsjednika dovela u neugodnu situaciju ostavivši ga da bez riječi stoji pred kamerama i novinarima - pojašnjava visokorangirani HDZ-ovac. Drugi član iz vrha stranke dodaje kako je, uz Brkića, za njezinu funkciju najzaslužniji Tonči Kunjašić, Karamarkov savjetnik iz sjene. Kunjašić se u javnosti spominjao kao šef ureda Gotovinine obrane u Zagrebu. Kažu kako Kunjašić i Brkić zagovaraju glasnogovornicu, čemu se Karamarko, doznajemo, protivi jer je ljut zbog njenih propusta. Tko će pobijediti u ovom novom sukobu Karamarka i Brkića, čiji su odnosi, navodno, sve lošiji, doznat ćemo uskoro. Za sada Brkić pokušava ojačati svoju poziciju u vrhu stranke jer bi, kažu naši izvori, u petak u Osijeku, gdje se održavaju sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća, u Predsjedništvo HDZ-a trebao biti kooptiran Brkićev čovjek, novi šef Osječko-baranjskog HDZ-a Ivan Anušić. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.