Oprez! Ne nasjedajte na lažnu poruku 'Porezne uprave'

29.11.2014. 11:46:02

S obzirom da je u elektroničkoj pošti potpisano Ministarstvo financija Porezne uprave, mnogi bi mogli nasjesti na ovu prevaru. Ne nasjedajte. Brojni građana Hrvatske na e-mail adrese dobili su poruku od "Porezne uprave" sadržaja: "Identificirali smo pogrešku u izračunu poreza od zadnje naplate, u iznosu od 6144,31 kunu. Za povratak pretplate, moramo potvrditi neke detalje, nakon čega će sredstva biti doznačena na Vaš bankovni račun u roku od 2-4 dana". S obzirom da je u elektroničkoj pošti potpisano Ministarstvo financija Porezne uprave, mnogi bi mogli nasjesti na ovu prevaru s kojom bi mogli ostati bez naznačenog iznosa. Od vas se traži i da klikne plavi link "Počnite povratom postupak" koji preusmjerava korisnika na stranicu lakhotia.com/hr/porezna-uprava. Na toj stranici pojavljuje se ista poruka i traži se od vas da upišete broj kreditne kartice, datum isteka i PIN. Institucije pozivaju građane na oprez. ako ste primili ovakav e.mail, zanemarite ga.  
  • Autor: I.Galešić
  • Photo: Screenshot
Izvorni članak možete pogledati OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.