Optužen general HV-a Nedjeljko Obradović: Sud u Sarajevu raspisao tjeralicu! Uključen Interpol

08.11.2016. 09:26:43

Zali su se “Neretvanski gusari”.  Velike su bitke vodili u Domovinskom ratu. Neke i presudne za obranu i oslobođenje Hrvatske – Zelena tabla-Mala Bara, Čepikuće, bitka za Stolove (ključna pobjeda u obrani cijele doline Neretve). “Neretvanski gusari”, službeno 116. brigada Hrvatske vojske, osnovani su 17. studenog 1991. u Metkoviću. Prvi i ratni zapovjednik brigade bio je tada pukovnik, a danas general  Nedjeljko Obradović.  
nedjeljko-obradovic-ivo-jospovic
General Nedjeljko Obradović, ratni zapovjednik 116. brigade, kod  predsjedniku Josipovića. Na drugoj fotografiji drži odlikovanje 116. brigade.
  Za generalom Nedjeljkom Obradovićem Sud Bosne i Hercegovine raspisao je međunarodnu tjeralicu temeljem prijedloga Tužiteljstva BiH da mu se odredi pritvor, zbog sumnje da su pripadnici brigade Knez Domagoj, kojom je Obradović zapovijedao 1993. i 1994. no području Čapljine počinili ratni zločin. Optužen je po zapovjednoj odgovornosti. Hrvatska je vlastima BiH obila izručenje generala Obradovića. foto-1-no foto-2-no foto-3-no foto-4-no
foto-3-no foto-5-no

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.