Organizacija branitelja HSS-a OBŽ: Hrvatska više ne može čekati!

09.10.2018. 16:49:14

Braniteljska organizacija  Hrvatskih Sokolova HSS-a, Osječko-baranjske županije daje punu podršku inicijativi gradonačelnika  Vukovara i njenih branitelja u hitnom procesuiranju ratnih zločina kako u Vukovaru tako i u cijeloj Hrvatskoj.  Prije 28 godina voljom hrvatskog naroda stvorena je samostalna i neovisna Republika  Hrvatska. Više stoljetni san  postao je stvarnost i to ponajviše na žrtvi i krvi hrvatske mladosti i njenih  branitelja. U temelje naše države položeno je skoro 15.000 poginulih branitelja i civila. U tim temeljima zakopano je čak više od 400 djece. Nametnuti rat prouzročio je više od  50.000 invalida, 37.000 ranjenih, 550.000 prognanika, 150.000 izbjeglica, 180.000 srušenih domova, oko 25 milijarda eura izravne materijalne štete. Zašto se danas ponašamo kao da su ti poginuli i nestali branitelji i civili  teret Republike Hrvatske. Dok s  jedne strane Srbija ne želi dati te informacije o njima, s druge strane institucije Republike Hrvatske ponašaju se nezainteresirano čak kao da oni nisu više državljani Republike Hrvatske ? Da li  naše poginule i nestale plaćamo cijenom političkih trgovina i to upravo  baš onima koji nikada i nisu željeli samostalnu Hrvatsku a za koju su poginuli njeni najbolji sinovi ? Zašto I dali su namjerno  naši  političari  zaboravili tko je prije 27 godina  izvršio agresiju na Hrvatsku , i zašto mi do dan danas ne tražimo nikakvu  ratnu odštetu za ta silna razaranja u Domovinskom ratu ? Hrvatskoj je dosta priča, populizma i prodaje magle !   Predsjednik Organizacije branitelja HSS-a “Hrvatski sokol”, Osječko-baranjske županije Damir Buljević

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.