ORKANSKA BURA UGASILA ŽIVOT MUŠKARCA! Nakon stravične tragedije, kaos kod Bribira: Urušila se kuća, kamenje zakrčilo cestu

11.01.2022. 10:43:00

Olujna bura od ponedjeljka stvara probleme diljem obale. Na dionici Jadranske magistrale kod skretanja za Priznu za vrijeme zabrane prometovanja za sve kategorije vozila zbog orkanskog udara vjetra, jučer u 19.50 sati došlo je do prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao muškarac.

Upravljao je kamionom s poluprikolicom nacionalne oznake Bosne i Hercegovine i sletio ulijevo u provaliju. Nažalost, na mjestu je preminuo.

“Uslijed orkanske bure došlo je do prevrtanja tegljača. Jedna osoba je smrtno stradala”, objavili su vatrogasci.

Urušila se kuća kod Bribira

Kod Bribira, u selu Kričina, zbog udara bure sinoć je urušena napuštena kuća, a kamenje i drugi materijal s kuće prekrio je cestu pa je za sav promet bila zatvorena cesta Bribir-Grižane, izvijestila je u utorak Vinodolska općina.

Dio građevine prijeti novim urušavanjem, a od Grižana do Bribira sada se moglo samo preko Crikvenice.

Zbog olujne bure na području Kvarnera bilo je srušenih grana i stabala. Tako je u Hreljinu stablo palo na prometnicu, ali su ga mještani brzo prepilili i uklonili pa nije bilo duljeg prekida prometa. I za danas je Državni hidrometeorološki zavod izdao crveno upozorenje zbog vjetra za područje riječke regije i Kvarnera. Kroz Gorski kotar autocestom Rijeka-Zagreb, između čvorova Delnice i Čavle, mogu prolaziti samo osobna vozila.

Gori kod Omiša

Veliki požar koji je u ponedjeljak navečer buknuo u Lokvi Rogoznici na predjelu Ivašnjak kod Omiša, još nije stavljen pod kontrolu. Gori trava, nisko raslinje i borova šuma, a od sinoć je na području zahvaćenom požarom isključena i struja jer kroz to područje prolazi dalekovod.

“Situacija na terenu je dosta teška budući da jak orkanski vjetar otežava gašenje požara”, kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković te dodao kako nema ugroženih objekata.

U gašenju sudjeluje 108 vatrogasaca sa 33 vatrogasna vozila.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: Vinodolska općina, Javna vatrogasna postrojba Gospić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.