Osječki DORH pokrenuo istraživanje protiv braće Brkić, Varge i Curića

19.04.2019. 13:16:41

Osječko Općinsko državno odvjetništvo (ODO) pokrenulo je istraživanje protiv zamjenika predsjednika HDZ-a i potpredsjednika Sabora Milijana Brkića i njegova brata Joze te dvojice osumnjičenika iz "afere SMS", bivšeg policijskog informatičara Franje Varge i Brkićeva kuma Blaža Curića,  a cjelokupno istraživanje bit će tajno, izvijestilo je tužiteljstvo u četvrtak. Ne navodeći imena okrivljenika, ODO je priopćilo da je, u povodu zaprimljene kaznene prijave PNUSKOK-a, otvorilo istraživanje protiv četvorice osumnjičenika, zbog osnovane sumnje u  kaznena djela neovlaštenog presretanja računalnih podataka te poticanja i pomaganja u tome kaznenom djelu. "Postoji osnovana sumnja da su navedena kaznena djela počinjena od lipnja 2015. godine do 20. rujna 2018. u Belišću i Zagrebu, na štetu četiri osobe (1970., 1989. 1977. i 1988.) praćenjem prijenosa, pristupom i snimanjem sadržaja njihovih korisničkih računa, odnosno pribavljanjem podataka potrebnih za pristup korisničkim računima", ističu u DORH-u. Napominju kako je, na temelju naloga osječke općinske državne odvjetnice "određena tajnost cjelokupnog istraživanja u ovom kaznenom predmetu radi zaštite osobnog života oštećenica". Prema medijskim navodima, Milijan Brkić prethodno je u policiji ispitan u svojstvu osumnjičenika jer je presretao poštu svoje bivše supruge, koristeći usluge bivšeg MUP-ovog informatičara Franje Varge optuženoga u "aferi SMS". Prema neslužbenim informacijama, do tih je saznanja policija došla tijekom pretraga računala i dokumentacije izuzete u slučaju protiv Varge i bivšeg vozača ministra poljoprivrede i Brkićeva kuma Blaža Curića, koje Uskok u "aferi SMS" tereti zbog sprječavanja dokazivanja i pomaganja u tome nedjelu. direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.