OSNOVAN GRADSKI OGRANAK UHB RH ĐURĐEVAC

16.02.2021. 09:45:00

Temeljem iskazane potrebe i Odluke predsjeništva Udruge hrvatskih branitelja RH-a, u Đurđevcu je osnovan Gradski ogranak UHB RH Đurđevac. Uvodnu riječ i objašnjenje za osnivanjem održao je predsjednik Udruge hrvatskih branitelja RH, Dražen Šemovčan Šeki, a potom i dopredsjednik Udruge, Kristijan Fereža. Zbog epidemioloških mjera, osnivanju su nazočili samo već registrirani članovi UHB RH-a, te je tom prilikom za predsjednika Gradskog ogranka UHB RH Đurđevac, izglasan Davorko Kaić, a za dopredsjednika Ilija Stanešić. Potreba za osnivanjem je ponajviše zbog aktivnosti Udruge, te prijave na preko desetak raznih projekata. Među istima, u provedbi je trenutno EU projekt "ZAJEDNO U MIRU" - psiho socijalna podrška i pomoć u kući hrvatskim ratnim veteranima , a u planu su, tj. već su izvršene prijave za Portal dnevnih novosti, slijede prijave za socijalno ugrožene branitelje, psihološko osnaživanje, te obilježavanja obljetnica "Oluja", "Ribički cup Kolar - Juriša", rekreativna memorijalna biciklijada posvećena dr. Ivanu Šreter, na relaciji Đurđevac - Pakrac - Lipik. Ogranka ima oko 40-tak aktivnih članova, tako da ovaj izazov neće biti preveliki za njih.
Oni koji se žele učlaniti u rad Ogranka UHB RH Đurđevac, mogu to učiniti on line OVDJE. Ogranak će djelovati na području grada Đurđevca i prigradskih naselja, a po potrebi i šire

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto: Danijel Pedi/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.