Ostojić: Ne mijenjati isprave nakon 1. srpnja

26.06.2013. 16:29:45

ZAGREB - Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić poručio je kako nema potrebe za mijenjanjem isprava nakon 1. srpnja i ulaska Hrvatske u Europsku uniju... Pritisak građana postoji, no nema potrebe za gužvama i promjenom važećih dokumenata za nove, kartičnog dizajna, istaknuo je Ostojić. Uz nove osobne, nove su i vozačke dozvole, knjižica vozila se ukida,a nove registarske pločice neće se uvoditi prije Nove godine. Što se tiče prelaska granice, u sve zemlje članice Europske unije moći ćemo s osobnom iskaznicom izdanom nakon 2003. godine, kao i u Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, a trebali bismo i u Makedoniji. Bosanskohercegovački državljani morat će imati biometrijsku putovnicu ili običnu, ali uz vizu za ulazak u Hrvatsku.(ms) Izvorinu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.