Ostojićeva milicija na Thompsonovom koncertu pisala prijave

06.08.2015. 14:00:17

Tijekom koncerta Marka Perkovića Thompsona u povodu obilježavanja 20. obljetnice akcije Oluja, zabilježeno je 10 prekršaja, izvijestili su iz Policijske uprave šibensko-kninske. Na stadionu nogometnog kluba "Dinara" sinoć se okupilo oko 90 tisuća posjetitelja, a najviše se kršio Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira. Policajci su napisali po dvije prekršajne prijave zbog svađe, vikanja ili tuče na javnom mjestu te omalovažavanja ili vrijeđanja državnih organa ili službene osobe koja obavlja svoju službu. Zlouporaba droge i prometni prekršaj Jedna prijava podignuta je po članku 5. toga Zakona koji se odnosi na izvođenje, reproduciranje pjesama, skladbi i tekstova ili nošenje ili isticanje simbola tekstova, slika i crteža kojima se remeti javni red i mir te na nedopušteno prenošenje javne priredbe i manifestacije izvan prostora, kao i na raspačavanje tiskanih i snimljenih stvari na neuobičajeno nametljiv i drzak način. Dvoje prekršitelja prijavljeno je po Zakonu o javnom okupljanju i to po članku koji zabranjuje nošenje odore, dijelova odore, odjeće, oznake ili drugih obilježja kojima se poziva na rat ili potiče na rat ili uporabu nasilja, na nacionalnu rasnu ili vjersku mržnju ili bilo koji oblik nesnošljivosti. Dva prekršaja zabilježena su zbog zlouporabe opojnih droga, a jedan je prometni prekršaj zbog vožnje na motociklu bez kacige.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.