Oštre reakcije iz Vukovara na izjave srbijanskog ministra Vulina

03.05.2015. 18:07:18

'Oni se stalno rugaju vukovarskim braniteljima. Naša bi vlast trebala malo agresivnije reagirati na takve optužbe, tim više što se u samom gradu Vukovaru slobodno šetaju neki ratni zločinci', izjavio je Franjo Šoljić Nakon izjava srbijanskog ministra rada Aleksandra Vulina koji je Hrvatskoj poručio da Srbiji ne dijeli lekcije, nego da pogleda u vlastito oružje i procesuira svoje slučajeve ratnih zločina,stigle su oštre rekacije iz Vukovara, donosi HRT. Podjestimo Vulin je reagirao na jučerašnji govor ministra Ranka Ostojića u Borovu, koji je poručio srbijanskim vlastima da svoj europski put mogu dokazati tako da omoguće suđenje krivcima za ubojstvo dvanaestorice policajaca. Ruža Tomašić: Mogli bi imati jako puno Srba koji će morati u Srbiju Srbijanska politika ne percipira prošlost onako kako se dogodila, poručila je Vesna Škare Ožbolt, počasna građanka Vukovara.  ‘Dok dok god srbijansko vodstvo prelazi preko toga neće steći uvjete za ulazak u EU’, dodala je. Predsjednica Hrvatskih konzervativaca i europarlamentarka Ruža Tomašić kazala je: ‘Neka oni mole Boga da mi ne počistimo svoje dvorište, jer ako mi počnemo čistiti svoje dvorište imat će oni još jako puno Srba iz Hrvatske koji će morati ići u Srbiju. Oni drže ovu državu za blagajnu i samoposlugu, a ništa joj ne daju’. Tomislav Josić: ‘Srpska posla!’ Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić je, komentirajući Vulinovu izjavu rekao da su to srpska posla. ‘Trebali bismo staviti na papir koliko je zločina počinjeno i procesuirano i s jedne i s druge strane. Mislim da bi onda ispalo da su oni opsturirali, a nisu procesuirali. Oni su počinili puno više zločina’, rekao je. Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izjavio je da je fokusiran na teško gospodarsko stanje. ‘Komentirati izjave bilo koga iz države koja je priznala četnički pokret, dopustit ćete, ne pada mi na pamet’, rekao je. Izjave Tomislava Josića, Franje Šoljića, Ivana Penave i Mande Patko ‘Oni se stalno rugaju vukovarskim braniteljima. Naša bi vlast trebala malo agresivnije reagirati na takve optužbe, tim više što se u samom gradu Vukovaru slobodno šetaju neki ratni zločinci’, izjavio je Franjo Šoljić, čelnik Udruge ‘Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskoga rata grada Vukovara’. Pa to je nama poruka da mi naše nećemo ni za 50 godina pronaći, posmrtne ostatke koji leže po njivama ili tko zna gdje su’, izjavila je predsjednica Vukovarskih majki Manda Patko.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.