OŠTRO PRIOPĆENJE - PHR: Javno vas pitamo predsjedniče Hrvatskog sabora i gospodo zastupnici, kako vas nije stid?

17.12.2014. 07:35:05

PRIOPĆENJE PODRUŽNICE UDRUGE PRVI HRVATSKI REDARSTVENIK - KNIN - PRENOSIMO U CIJELOSTI...                                               

Najoštrije osuđujemo ponašanje predsjednika Hrvatskog sabora i saborskih zastupnika prema hrvatskim braniteljima , ignoriranjem opravdanih zahtjeva da se o problematici hrvatskih branitelja povede rasprava na najmjerodavnijem mjestu u Republici Hrvatskoj, u Hrvatskom saboru.

Posebno osuđujemo nojevsko ponašanje predsjednika Hrvatskog sabora i saborskih zastupnika koje se očitovalo u izbjegavanju otvaranja rasprave o Izvješću o provedbi zakona o pravima hrvatskih branitelja iz domovinskog rata i članova njihovih obitelji za 2013. godinu, koje se još od početka jesenskog zasjedanja Sabora nalazilo kao točka u dnevnom redu, ali je stalno zaobilaženo i raspravljano je o drugim točkama dnevnog reda, tako da je jesensko zasjedanje Sabora završilo, a da o Izvješću nije ni raspravljano, nego je ostavljeno za slijedeću godinu. Prema dnevnom redu Izvješće je dolazilo na raspravu sredinom listopada , ali je od tada stalno zaobilaženo, što se poklopilo s početkom braniteljskih prosvjeda ispred Ministarstva branitelja, te je moglo poslužiti kao uvod u otvaranje teme o položaju hrvatskih branitelja u Republici Hrvatskoj. Nekome nije bilo u interesu da se o toj temi progovori u Hrvatskom saboru, pa je Izvješće stalno zaobilaženo. Žalosno je i za svaku osudu postupak predsjednika Hrvatskog sabora koji se pohvalio s četiri plenarne sjednice i 700 sati plenarnog rada, a da nisu mogli odvojiti nekoliko sati za raspravu o Izvješću, pogotovo jer im se skoro pred nosom odvijao prosvjed hrvatskih branitelja nezadovoljnih svojim statusom u hrvatskom društvu. Udruga Prvi hrvatski redarstvenik je u dva otvorena pisma , jedno zastupnicima hrvatskog sabora, a drugo predsjedniku, tražila da se raspravlja o Izvješću , ali kao što vidimo bezuspješno. U otvorenom pismu zastupnicima, koje smo dostavili na e-mail adrese saborskih klubova, upoznali smo zastupnike s problemima koji tište hrvatske branitelje i predložili im moguća rješenja. Kao što vidimo od toga nije bilo ništa, jesensko zasjedanje Sabora je završilo, o Izvješću se nije raspravljalo, a prosvjed hrvatskih branitelja se nastavlja. Za osudu je takvo ponašanje izabranih predstavnika naroda prema najkvalitetnijem i najsposobnijem dijelu hrvatskog naroda koji je svoj dio posla vrhunski odradio u hrvatskom domovinskom ratu obranivši domovinu i očekujući da će to biti domovina zadovoljnih i sretnih ljudi, a ne domovina gdje će se hrvatski branitelji naći na marginama društva, izložena degradaciji i s optužbama o raznim povlasticama , te što je najžalosnije ,da postaje teret državi koju je svojom krvlju obranila. Zato hrvatski branitelji traže da se o tome povede rasprava na najmjerodavnijem mjestu , a to je Hrvatski sabor, međutim izabrani predstavnici naroda na čelu s predsjednikom Sabora na to su se oglušili, otišli na jednomjesečni odmor i probleme hrvatskih branitelja ostavili za slijedeću godinu , a hrvatske branitelje u Savskoj na kiši i snijegu. Javno vas pitamo predsjedniče Hrvatskog sabora i gospodo zastupnici, kako vas nije stid , zar bi sjedili u Hrvatskom saboru, uživali beneficije, slobodno slavili  Božić i Novu godinu, da nije bilo hrvatskih branitelja. PREDSJEDNIK PODRUŽNICE - PHR Tomislav Čolak Braniteljski portal

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.