'Otišao je tamo jer je morao, djecu je trebalo prehraniti...'

21.01.2019. 22:18:09

U Jemenu je poginuo Goran Vekić (38) pirotehničar iz Osijeka. Sedam mjeseci je radio u Jemenu i sad se trebao za Uskrs vratiti jer bi mu istekao ugovor, kaže Goranov brat Odrasli smo skupa. Skupa smo se počeli baviti razminiravanjem. Stalno smo bili jedan uz drugoga, ne mogu vjerovati da ga više nema, ispričao nam je to Igor Vekić, brat tragično preminulog hrvatskog pirotehničara Gorana Vekića (39). Goran je poginuo u eksploziji bombe u Jemenu gdje je radio za jednu britansku kompaniju KSrelief kao tehnički savjetnik za razminiravanje. Navodno su u automobilu prevozili jednu minu koja se aktivirala. Goran je iza sebe ostavio suprugu Adrijanu i četvero djece. - Bili su skupa zadnji put za Božić svi. Goran je došao malo na godišnji, htio je vidjeti svoju obitelj. Uvijek je bio uz njih, jako ih je volio. Teško mu je bilo da kad je razdvojen od njih, ali eto morao se vratiti. Bio je jako dobar brat, još bolji otac - priča nam neutješni brat. Kako saznajemo od drugih članova obitelji, Goran je iskusni pirotehničar, a razminiravanjem u Hrvatskoj se bavio 16 godina. - Ne znam što bih vam rekao. Oduvijek se htio time baviti i počeo je 2002., mene je kasnije uvukao u to. Razminiravali smo područja koja su ostala iz rata, ali tijekom krize ostao je bez posla u Hrvatskoj. Morao je otići negdje raditi, htio je ići u Irsku. Bio je jako dobar brat, još bolji otac - dodao je Igor glasom punim tuge. Prije dvije godine Goran se prijavio u London u tvrtku koja je tražila pirotehničare za razminiravanje u Jemenu. - Otišao je tamo, morao je. Četvero djece trebalo je prehraniti, a posla nije bilo. Za Jemen je bila dobra ponuda, dobra plaća. Sedam mjeseci je radio za njih i sad se trebao za Uskrs vratiti jer bi mu istekao ugovor - kaže jedan od članova Goranove obitelji i nastavlja. - Jedva smo čekali da se vrati. I njegova supruga i djeca. Kako je pričao kada je bio zadnji put s nama, ne bi se ni vraćao tamo, ne bi niti produživao ugovor. Neutješni smo svi. Obitelji se, kaže, telefonski javila i sama kompanija KSrelief koja ih je obavijestila kako je Goran poginuo te su zatražili ako Goran ima zubni karton kako bi ih mogli identificirati. - Zatražili su tri dana da oni sami provedu svoju istragu, da utvrde što se dogodilo. Navodno je mina u autu eksplodirala. Ne mogu ih niti identificirati tko je tko jer ih je bilo još nekoliko s njim u autu. Nakon toga će sama kompanija valjda srediti prijevoz tijela u Osijek - dodaje član Goranove obitelji.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.