OTKRIVAMO: Jeana nije mučio ‘neki Kemo’ već Kemal Đođić iz Vukovara!

22.11.2016. 21:06:49

Evo što smo doznali o Kemi koji je gotovo do smrti pretukao Jean Michel Nicoliera... Nesretna sudbina francuskog dragovoljca HOS-a, Jeana Michel Nicoliera, kojeg je na Ovčari premlaćivao “neki Kemo”, a čije tijelo još nije pronađeno, sve se više aktualizira. Iako je Nicolier većini medija i publike do prošle godine bio gotovo nezanimljiv, dokumentarni film “Sve je bio dobar san”, kao i redoviti članci našeg portala, našli su put do šire publike iako je krajnji cilj – doći do institucija koje bi se malo snažnije angažirale oko pronalaska ostataka mladog Francuza i kažnjavanja počinitelja. Od rijetkih svjedoka koji su preživjeli Ovčaru moglo se doznati kako je Jean u hangaru strašno pretučen od “izvjesnog Keme” kojem je u batinjanju pomagao i sam tadašnji vukovarski gradonačelnik. Doznali smo, također, da je mladi HOS-ovac hrabro podnio udarce iako je znao da mu slijedi smrt. No, ono što je možda najzanimljivije, doznali smo tko je “neki izvjesni Kemo” koji Jeana nije niti malo štedio: – Želio bih da demistificiramo Kemu koji se od strane svjedoka spominje kao Jeanov mučitelj, a za kojeg je rečeno da je prije nekoliko godina umro u selu blizu Vukovara. Riječ je o Kemalu Đođiću – Kemi, oženjenim Hrvaticom s kojom ima dvoje djece. On je nakon tih zločina ostao u blizini Ovčare, na poljoprivrednom imanju Jakobovac gdje je i živio. No, kad je vidio da je teren siguran i da ga vlasti ne traže, najnormalnije se vratio u Vukovar u svoj stan koji je bio na Slaviji. Riječ je o vupikovom stanu, a Kemal Đođić je aktivno igrao i nogomet za Vupik – Jakobovac. Umro je u miru i netaknut 2008. godine u Vukovaru – kazao nem je Antun Ivanković, predsjednik Udruge Ante Starčević iz Tovarnika koji se bavi istraživanjem ratnog zločina na predjelu Vukovarsko – srijemske županije, a koji je sve provjerio u matici umrlih. FOTO: Stambena zgrada u kojoj je Kemal Đođić boravio sve do smrti, 2008. godine…
Antun Ivanković
Antun Ivanković

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.