OTVOREN PARK KATE ŠOLJIĆ Bandić: ‘Lokacija pomno odabrana, radilo se na detaljima’

04.07.2016. 13:04:14

U Zagrebu je na križanju Selske ceste i Baštijanove ulice u ponedjeljak otvoren Park Kate Šoljić, imenovan po majci koja je u Domovinskom ratu izgubila četiri sina. Park je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Rekao je novinarima kako je pomno odabrana lokacija i pomno se radilo na svakom detalju Parka. U parku, za koji je Bandić rekao da je najljepši u Zagrebu, je i, kako je istaknuo, prekrasno dječje igralište. Zastupnica u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Dragica Nikolić istaknula je da je Kata Šoljić heroj i zahvalila gradonačelniku i Gradu Zagrebu na odluci da se u znak zahvalnosti i poštovanja žrtve park nazove po njoj. Park je dobio ime odlukom Gradske skupštine na inicijativu udruge Majki hrvatskih sokola. Ukupna vrijednost investicije je oko tri milijuna i tristo tisuća kuna bez PDV-a. Napravljeno je kompletno dječje igralište i park na pet tisuća kvadrata, a radovi su počeli krajem veljače i završeni su u roku, rekao je pomoćnik pročelnika za građenje i održavanje komunalne infrastrukture Damir Đerzić. Za uređenje tog parka proveden je 2009. urbanističko-arhitektonski natječaj, temeljem kojeg je izabran pobjednički rad autorica Marije Horvat, Dore Jerbić i Danice Selem, tada studentica a danas arhitektica. Osnovna zamisao je bila da se crvenom bojom, komplementarnoj zelenoj travnatoj podlozi i cjelokupnoj vegetaciji, oživi prostor snažnim koloritom. Park je koncipiran u dva dijela, jedan kao intimnije mjesto za sjedenje i druženje, a drugi kao igralište za djecu različite dobi i djece s invaliditetom. Oko igrališta su tribine gledališta, na južnoj strani staze te nadstrešnice i klupe u zelenilu. U parku su dvije fontane vode za piće. Izvođač građevinskih i krajobraznih radova bila je tvrtka Nering. Gradonačelnik Bandić rekao je da se u Zagrebu kao i svake godine u ljetnim mjesecima izvode radovi pa će grad od 10. srpnja do 25. kolovoza, u vrijeme kad njegovi stanovnici otputuju na odmor biti prerovan. Bit će gužve, rekao je i zamolio za strpljenje, uz napomenu da će on cijelo ljeto biti u gradu, s ekipama koje rade. “Od idućeg vikenda do Vele Gospe bit će grad na određenim djelovima zatvoren, ulice magistralne tamo gdje se bude radilo također, bit će obilazaka i molim građane za strpljenje”, poručio je gradonačelnik i dodao: “Zaboravit će oni to kada vide da smo neke ‘stvari popeglali’ koje nismo mogli tijekom godine.”

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.