OTVORENO PISMO PREDSJEDNIKU VLADE REPUBLIKE HRVATSKE

06.12.2016. 21:30:47

Poštovani gospodine Predsjedniče, nakon što je Udruga dragovoljaca HOS-a postavila u Jasenovcu spomenik  jedanaestorici svojih pripadnika poginulih u hrvatskom Domovinskom ratu, digla se kuka i motika na Hrvatsku, kako izvana s poznatih destinacija, još više iznutra, također od prije poznatih interesnih grupacija. Hrvatsku se ponovo optužuje za fašizaciju društva, a pojedini članovi saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav traže hitnu sjednicu odbora na temu postavljanja ploče HOS-a u Jasenovcu. Oni isti koji nas stalno opominju da ne gledamo u prošlost, nego u budućnost, stalno nas kada to njima odgovara vraćaju u prošlost. Nisu vjerodostojni u svojim načelima, jer dok napadaju jedan totalitarizam i njegove simbole, u isto vrijeme brane drugi totalitarizam i njegove simbole, pogotovo crvenu zvijezdu petokraku, pod kojom su hrvatskom narodu nanijeta najveća zla u Drugom svjetskom ratu i poraću, a isto se ponovilo i u hrvatskom Domovinskom ratu. Jedini glas razuma koji se čuo bio je Vaš glas, kada ste izjavili kako ćete tražiti zakonsko rješenje koje će regulirati pitanja koja se odnose na totalitarne režime. Ovo pismo Vam upućujemo kao znak potpore po pitanju zakonskog reguliranja totalitarnih režima, te od Vas tražimo da odmah u proceduru stavite prijedlog kako bi napokon nakon 25 godina samostalne i neovisne RH zakonski reguliralo pitanje totalitarnih režima koji su nanijeli neizmjernog zla hrvatskom narodu u 20. st. Uvjereni smo kako ćete se držati svog predizbornog slogana o vjerodostojnosti i što prije zakonski prijedlog uputiti u Hrvatski sabor na izglasavanje, što Vam ne bi trebao biti veliki problem, jer imate većinu u Hrvatskom saboru. Posao o zakonskom reguliranju pitanja koja se odnose na totalitarne režime trebala bi Vam olakšati i rezolucija Vijeća Europe broj 1481 ( iz 2006. godine), a vidimo kako se stalno pozivamo na rezolucije i direktive Vijeća Europe, samo smo do sada stalno zaobilazili rezoluciju broj 1481. Uvjereni smo da ćete Vi to ispraviti, samo hrabro naprijed u interesu hrvatskog naroda, građana RH i Republike Hrvatske. PREDSJEDNIK ŽV HSP-a Tomislav Čolak

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.